torstai 8. marraskuuta 2012

Mitä talvi tuokaan tullessaan?

Ihanat lumiset maisemat, hangessa kahlaava hevonen, jalkojen alla nariseva lumi, lämmin hevosen selkä ja pureva pakkanen. Sellainen on ihana Suomen talvi.


Tullako lunta vai eikö tulla? Siinäpä vasta kysymys. Toisaalta toivoisin, että pakkaset jo tulisivat, ei ainakaan olisi jahkailua sen suhteen pysyykö lumi maassa vai muuttuuko se ällöttäväksi loskaksi ja vedeksi. Toisaalta taas haluaisin vielä hetken ratsastella hiekkapohjaisella kentällä. Se on vaan niin paljon helpompaa, koska lumi tuo aina mukanaan kaikennäköisiä ongelmia. Joko kenttä on liian kova, liukas, muhkurainen tai tilsoja tulee. Talvi on hankalaa aikaa.

Talvi tuo tullessaan myös pörröisen karvan hevosille (kun Majurista puhutaan, niin voidaan puhua ennemminkin mammutista, kuin hevosesta) ja höyryävän hengityksen. Varpaat paleltuu ja näpit on jäässä, hokkeja saa kiristellä selkä vääränä. Kovilla pakkasilla ainoa keino liikuttaa hevonen on laittaa selän päälle muhkea viltti, nousta selkään ja peittää itsensä mahdollisimman hyvin sillä viltillä. Ja sitten köpötellään. Poskissa kipristelee pakkanen ja nenä on jäässä. Mutta kyllä minä tämän hevosen jotenkin liikutan, tuli mitä tuli. Vai mitä? Vaikka taivaalta sataisi lehmiä, niin kyllä se hevonen liikutetaan. Välillä ärsyttää olla tämmönen true heppatyttö. 

Mitä mieltä te olette? Haluatteko jo kunnon talven tänne Eteläänkin vai saisiko tälläinen välivaihe jatkua vielä? Onko talvi mukavaa aikaa vai toivotteko, että se menisi mahdollisimman pian ohi? Minä en oikein osaa päättää. Toisaalta kyllä ja toisaalta taas ei.

P.S. Meillä on Iinan kanssa naurettava idea blogiemme joulukalenteriksi. Toivotaan nyt vaan, että saadaan idea toteutettua ja pääsette avaamaan ensimmäisen luukun tuosta joulukalenterista 1. joulukuuta! ;)
Joulusta puheen ollen, meille on tulossa perheen lisäystä joululahjaksi. Kyse ei ole suinkaan ihmisvauvasta, vaan koiravauvasta! Hänestä kerron lisää viimeistään sitten, kun saadaan vauveli kotiin! :)

8 kommenttia:

 1. sais kyllä jo kunnon lumet ja pakkaset tulla! malttamattomana oottelen :D talvi on vuojen ihaninta aikaa ;) <3 uskallatkos vielä paljastaa minkäs rotunen hauvavauva teille on tulossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On talvessa kyllä kivojakin puolia :) Meille tulee lancashire heeler rotuinen koiruus :)

   Poista
 2. kyllä tännekkin jo kunnon talvi kelpaisi, alkaa nyppimään pikkuhiljaa tämä jatkuva loska DD: !

  VastaaPoista
 3. Odotan innolla paukku pakkasia ja kunnon kinoksia! <3 Talvi on ihanaa aikaa ja pakko kyllä myöntää että usean vuoden ratsasteltuani lumi/vesi/räntä kelissä ulkona olen tullut liian mukavuuden haluiseksi ja nautin nykyisin maneesissa ratsastamisesta niiiiiiiin paljon vaikka ulkona liikkumisessakin on puolensa niin kyllä silti ajattelen miten olen joskus selvinnyt ulkona oli sää mikä tahansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, maneesi olisi kyllä luksusta huonolla kelillä! :) Se helpottaisi kummasti talven ongelmissa, ei haittaisi vaikka tulisi mitä taivaalta ja saisi ratsastaa hiekkapohjalla. Ehkä vielä jonain päivänä mekin päästään maneesitallille :p

   Poista
 4. Mahdollisimman pitkään voisi satanut lumi sulaa pois jotta sitä olisi mahdollisimman vähän talvella :D. Onneksi meidän toiveilla ei ole mitään väliä sen suhteen millainen talvi tulee kun ei se olis hyvä kuitenkaan ;). Inhoan sitä kun palelee, eli löytyispä asianmukaisia ja hyviä talvivaatteita vaatekaapista, sillä pääseepi pitkälle. Minä tykkään tosi paljon mennä viltin alla köpöttelyä maastossa ja hevonen lämmittää <3. Kaikki hyvin siis niin kauan kun ei palele, vaikka olisi kuinka kylmä. Lumitilanne voisi olla sellainen, että voisi maastoilla mahdollisimman hyvin ja muutakin kuin kahlata hangessa.. Ainiin ja jos toiveita sai esittää niin kegättömälle hyvä talvi, ei pääkallokelejä kiitos ;). Itsekin ois kiva pysyä pystyssä! Kavioiden hygieniasta on muuten helpompi huolehtia talvella, se hyvä puoli siinä on :). Eivätkä hepat joudu seisomaan tarhassa mutavellissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja joku voisi kehittää talvikengät, joissa ei oikeasti palelisi ikinä varpaat!
   Viltin alla on kyllä kiva, mutta jos kovat pakkaset jatkuu viikkotolkulla ja menee aina vaan köpöttelemään, niin kyllä sitä kunnon ratsastusta alkaa kaipaamaan :)
   Tuo on kyllä totta, että mutatarhan ongelmista ei lumisena talvena tarvitse huolehtia. Se on rassaavaa, jos on märkä keli, niin hepan jalat on ihan mudassa!

   Poista