sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Messutunnelmia Tampereelta!

Tämä vuosi taisi olla kolmas vuosi, kun kävin Tampereen Hevosmessuilla. Messut olivat jälleen tiivistunnelmaiset, katsomot olivat rappusia myöten täynnä istujia ja väliajoilla shoppailukin oli vähän turhauttavaa. Onneksi ruuhka oli kuitenkin sellainen, että siitä pystyi selviytymään ja ohjelmien aikana shoppailukaan ei ollut niin tukalaa. Harmillisesti jätimme kyllä välistä joitakin ohjelmanumeroita, koska katsomot olivat yksinkertaisesti niin täynnä, ettei sinne jaksanut ahtautua sekaan.

Tällä kertaa myyjillä oli mielestäni edellisiä vuosia monipuolisempia tarjouksia tai ainakin kojuissa oli paljon erilaisia ja eri merkkisiä tuotteita esillä - eikä kaikilla niitä samoja KL-tuotteita toinen toistaan halvemmalla, kuten joku vuosi oli.

Aamupäivällä kun poikaystäväni kanssa saavuimme, oli messuille jopa ulos asti jonoa ja rotuesittelyt jäivät harmittavasti melkein kokonaan näkemättä. Onneksi sentään welshit ja shire tuli nopeasti nähtyä, vaikka etenkin friisiläiset olisin kyllä halunnut myös nähdä.


Rotuesittelyiden jälkeen katsoimme vikellysnäytöksen, pari hurmaavaa pelle-shettistä kävi areenalla pyörähtämässä ja koulu- ja westernratsastaja kohtasivat ja vaihtoivat lopussa ratsujaankin.


















Tiivistunnelmaista ponien estekilpailua jäimme myös katsomaan ja jännittämään hetkeksi. Kun istuminen alkoi jo puuduttaa, lähdimme shoppailukierrokselle ja kiertelimme messualueen läpi. Mukaan tarttui kaksi tuotetta, jotka oikeasti tarvitsinkin: jouhien selvitys- ja kiillotusaine sekä uudet ratsastushanskat. Ostoslistalla olisi ollut muutakin, mutta silmiin ei tällä kertaa sattunut mitään muuta ostettavaa, eikä sellaisia pakko saada -tarjouksiakaan tullut vastaan. Osa kojuista oli tänäkin vuonna niin ahtaita, että useamman ihmisen liikkuminen siellä oli haastavaa, eikä niitä sen takia tullut edes kierrettyä niin tarkasti.





















Showshine, joka mukaan tarttui, oli minulle aivan uusi tuttavuus, Fiebing's Satin Sheen. On aina kiva kokeilla erilaisia tuotteita, koska vieläkään en ole löytänyt ihan sellaista täydellistä kiillotusainetta, johon olisin tykästynyt. Tämä oli myös mielestäni edullinen, melkein litran pullo maksoi vain 15 €. Toivottavasti tämä tuote pitää lupauksensa: Antaa upean kiillon hevosen karvaan, harjaan ja häntään. Hylkii likaa ja pölyä. Auttaa selvittämään harjan ja hännän.



Jaskan jouhet ovat vähän karheammat ja kiharammat, kun taas Majurin jouhet olivat liukkaat ja suorat, joten Jaskan jouhiaineelta toivon ennen kaikkea hyvää selvitystehoa ja pitkäaikaista vaikutusta. Toivottavasti sitä löytyisi tästä tuotteesta! Onko teillä jotakin suosikki jouhiainetta?

Toinen ostos oli Horse Comfortin Pro -ratsastushanskat. Edelliset hanskani ovat parisen vuotta vanhat ja jo hajoamispisteessä, joten oli aika päivittää hanskatilanteeni. Heti kun näitä käsiini kokeilin, olin aivan myyty! Nämä ovat todella mukavan tuntuiset, pehmeät ja joustavat, mutta pitoa kuitenkin tuntuu olevan ja kokokin oli just eikä melkein! Hintaa oli 30 €, joka ei messutarjontaan verrattuna ollut kovinkaan paha hinta. Harmikseni muita värejä ei ollut jäljellä, mutta nämä olivat niin mukavan tuntuiset, että oli pakko ne ostaa, vaikkakin minulle vähän epätavallisessa värissä. 



Olitteko te messuilla eilen tai menettekö tänään? 
Mitä piditte ja löysittekö jotain ostettavaa?

21 kommenttia:

  1. Mä olin eilen ja ostettavaa löytyi vähän liikaakin :D ehdoton suosikkiheräteostos oli kuitenkin upeat barokkisuitset Albertille, pitäisi esitellä ne tänään kun saan kunnon kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, varmaan tosi upeat Albertin päässä sellaiset! Mäkin hypistelin kaikenlaisia suitsia, mutta kun ne mun hypistelemät maksoivat parhaimmillaan 550€, niin jäi kyllä ostamatta :D

      Poista
  2. Ihanat hanskat! Me oltiin messuilla jo niin aikaisin, että pystyttiin hyvin kiertelemään sisällä kun porukkaa ei ollut vielä niin paljon. Mukaan tarttui pari heräteostosta ja myös niitä tarpeellisia juttuja. Itse ilahduin eniten löytäessäni Horse Comfortin satulahuovan 25 eurolla ja Pikeurin kisapaidan 10 eurolla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi hanskat on kyllä hyvät, tänään jo testailin ne ratsastaessakin :) olisi kyllä pitänyt tulla jo aikasin sinne, olisi ehtinyt shoppailemaan ja sitten olisi voinut istua tattina katsomossa hyvillä paikoilla ;D
      Ohhoh sähän oot tehnyt löytöjä! Harmi ettei omiin silmiin sattunut tuollaisia, olisi varmaan pitäny penkoa paremmin :)

      Poista
  3. Messuilla oltiin, ja mukaan tarttui kannukset, otsapanta, kisahanskat ja numerolappu :) Blogiin tulossa postausta tässä joku päivä, http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni, täytyypä käydä kurkkimassa kun postauksen saat tehtyä :)

      Poista
  4. Messuilla oltiin ja kerrankin pysyin budjetissa ja en ostanut mitään ylimääräistä. Iskeeköhän vanhuus :D vain tarpeellista tuli siis mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon kyllä sit vanhaks tulossa, kun pysyin liiankin hyvin budjetissa ja tarpeellisessa, vaikka kyllähän siellä niitä houkutuksiakin oli :D

      Poista
  5. Vitsit kun asutaan niin kaukana että jää aina kaikesta kivasta paitsi! Tuonne ois nimittäin aika mahtavaa päästä joku vuosi, mutta ehkä vielä joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo ihan mukava tapahtuma on :) Tietty jos kaukaa tulee niin kannattaa varmaan melkeinpä sitten molempina päivinä messuilla ;)

      Poista
  6. Olin molempina päivinä. Eilen pressijono eteni niin hitaasti, että meinasin jo hermostua vieressä jonottaviin kepparityttöihin ja heidän puheisiin :D Ihmisiä oli myös todella paljon ja sen huomasin iltapäivällä päänsärkynä... Tänään olikin paljon vähemmän porukkaa, eikä jonottaakaan tarvinnut.
    Tarjoukset olivat omasta mielestäni melko olemattomia parin euron tarjouksia, eikä tuotteita edes löytynyt joka koossa ja se tuli huomattua - molempina päivinä metsästin kisahousuja, mutta oman kokoni tuotteet olivat hintaluokkaa 100€-> ja jos hinta sattui natsaamaan niin niitä kokoja ei ollut! Ja Horzelta ei ollut kisahousuja lainkaan, ihmetyttää aika kummasti...

    Mutta muuten tykkäsin kovasti ja ensi vuonna menen ehdottomasti uudestaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh voi ei :D Tarjoukset eivät joo välttämättä olleet mitään kovin suuria (ja ärsyttäviä sellaiset alkaen 20e ja sitten rekissä on yksi sen hintainen tuote tai sitten kyltti että tuotteita -50%, mutta lähtöhinnat ovat niin suolaisia, että eipä se alennus paljoakaan auta :D), mutta minut yllätti kyllä positiivisesti se, että tuotteita oli paljon laidasta laitaan :) Itsellänikin kyllä jäi joitakin tuotteita ostamatta, kun ei vaan mistään löytynyt tai hinta ei kohdannut budjetin kanssa..

      Poista
  7. Ite ostin timanttiotsapannan 30€, hanskat 16€, toppaliivi 35€, ötökkämyrkky 20€, riimu 12€, huopa 45€, rats.housut KL 148€, suitset 50€, rat.saappaat 76€ ... itellä meni siis yht. 432€

    VastaaPoista
  8. Itse ainakin tykkään aivan älyttömästi Pharman hännän ja harjan selvitysaineesta. Ei tarvitse paljon laittaa ja kestää useiden päivien ajan. Lisäksi tuoksuu todella hyvältä. Eikä hintakaan ole kuin vaivaiset 12€! Jokavuosi tulee sitä ostettua messuilta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, tuota en olekaan tainnut testata vielä! Täytyy ehkä ens kerralla sitten ostaa :)

      Poista
  9. Kummityttölle tuliaisiksi keppihevonen!! Tykkäsi kovasti!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai siellä oli sellaisiakin myynnissä, varmasti mieleinen :)

      Poista
  10. Hieno blogi sulla .. ulkoasu ja postaukset sisältöineen hyvää ! Sait uuden lukijan :-)

    VastaaPoista
  11. Meillä Camilla käytössä jouhien selvitykseen Canter Mane&Tail, karvaan Dreamcoat (lähinnä siis näyttelyä varten on suihkittu koko poni, muuten kiiltää ihan tarpeeksi ilmankin). Camilla on harja myös ihan kamalaa hapsua, sellaista ohutta ja koko ajan takussa olevaa jouhta. Häntä onneksi paksumpaa. :)

    VastaaPoista