keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Testissä HH Memory Foam kouluratsastussuojat
Huomasin kevään aikana todellakin tarvitsevani uusia suojia, kun vanhat Eskadronin jännesuojani alkoivat olla jo parhaat päivänsä nähneet, minulla ei ollut joka jalkaan samanlaisia suojia, enkä aina jaksaisi kääräistä pinteleitä koulutreeneihin. Mieleeni alkoi hiipiä pakottava tarve hankkia kouluratsastussuojat, jotka tukevat, suojaavat ja mikä parasta, ovat helpot käyttää.

Kulutin aikaani eri hevostarvikkeiden nettikaupoissa, ulkomaita myöten, metsästäen edullisia kouluratsastussuojia. Törmäsin uuteen hevostarvikkeita myyvään yritykseen, Just Dressageen. Kyseessä on uusi perheyritys, jonka tavoite on mahdollistaa yksilöllisiä ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin, etenkin kouluratsastuksen osalta. Mielestäni tämä vaikuttaa ihan huippuidealta!

Postauksen kuvat on ottanut Jasu tai minä.
Heidän valikoimistaan löytyy myös edullisia ratkaisuja, kuten itse sain huomata. Asiakaspalvelu oli erittäin nopeaa ja ystävällistä ja luulen, että he ratkovat mielellään ongelmia, joita asiakkailta saattaa löytyä. Jos jokin asia mietityttää, niin suosittelen kyselemään rohkeasti! Minäkin sain hyvää palvelua suojien osalta, kun tuolle lyhytjalkaiselle Jaskalle piti metsästää sopiva koko ja malli.

Olin ensin karvasuojien kannalla, mutta pähkäiltyämme asiaa, päädyin valitsemaan Harry's Horsen Memory Foam neopreenikouluratsastussuojat. Nämä suojat sopivat paremmin lyhytsääriselle hevoselle ja olinkin positiivisesti yllättynyt, kun kokoja löytyi jopa 4 erilaista. Värivaihtoehtoina oli kolme klassista väriä; musta, valkoinen ja ruskea.Suojista kerrotaan Just Dressagen sivuilla seuraavaa:

"Harry’s Horsen hevosen jalan muotoon lämpömuokkautuvat neopreeniset suojat vaimentavat tehokkaasti tärähdystä ja tukevat myös ventoa vuohista. Suojaavat myös pieniltä kolhuilta tukevan neopreenin ansiosta. Tarrakiinnitys kolmella tarralla. Air-neopreeni materiaalina takaa paremman hengittävyyden suojalle. Tukevat ja suojaavat, erinomaisesti istuvat suojat!"

Hintaa suojilla on 34,90 €/pari, joka on hämmästyttävän edullinen verrattuna joihinkin muihin merkkeihin ja malleihin. Suojat joka jalkaan saa siis reippaasti alle satasella, kun joillakin merkeillä se riittää juuri ja juuri yhteen pariin. Nämä olivatkin edullisimmat suojat hinta/laatu-suhteeltaan, jotka minä löysin.


Suojien materiaalina on siis memory foam, joka muokkaantuu hevosen jalkaan istuvaksi lämmön avulla. Tämä kuulosti ainakin minusta houkuttelevalta, koska sehän takaa paremman, yksilöllisemmän istuvuuden kuin tavallinen suoja. Suojista lupaillaankin, että ne istuvat hevosen jalkaan kuin hanska ja tarjoavat siten optimaalisen tuen.

Jaskalle valikoitui etujalkoihin koon M ja takajalkoihin koon L suojat. Jaskallahan on lyhyt, mutta paksu jalka ja nämä suojat tuntuivat olevan melko hyvät. Vielä kun ne muutaman käyttökerran jälkeen muokkautuvat juuri Jaskan jalkaan sopiviksi, niin alkaa olla tosi hyvä! Värinä valitsin valkoisen ja se oli mielestäni nappivalinta.


Ensimmäisellä kokeilukerralla suojat olivat hieman jäykät ja niitä oli aluksi vaikea saada tarpeeksi kireälle, joten ne hieman valuivatkin. Mutta kuten Just Dressagen sivuilla tuote-esittelyssä lukeekin, suoja muokkaantuu hevosen jalassa ja aluksi ne saattavat vaikuttaa liian pieniltä ja vaikeasti kiristettäviltä. Jo ensimmäisen käytön jälkeen suojat tuntuivat jo paljon notkeammilta, joten eiköhän ne muutaman käyttökerran jälkeen jo ala istumaan.

Suojat olivat todella kevyet, mutta vahvan tuntuiset. Ne suojaavat varmasti hyvin pieniltä kolhuilta, vaikka pinta ei olekaan kova. Suojat oli helppo kiinnittää vahvojen tarrojen avulla, vaikka toki kiinnittelyssä on vielä havaittavissa pientä alkukankeutta. Suojista ei mennyt juurikaan hiekkaa sisään ja luulen, että muotouduttuaan niistä ei pääse hiekkaa sisään enää ollenkaan. Käytön jälkeen jalat olivat suojien alta suht lämpimät, joten saa nähdä kuinka hengittävyys toimii kesän lämpimissä keleissä.

Kokonaisuudessaan olen suojiin tyytyväinen ja odotan mielenkiinnolla, kuinka hyvin ne istuvatkaan sitten kun ne ovat muotoutuneet Jaskalle sopiviksi. Nämä suojat vaikuttavat hinta/laatu-suhteeltaan erinomaisilta, voin suositella!

Jasu ja Jaska. Tästä ratsastuskerrasta tulossa juttua myöhemmin.

P.S. Kannattaa hyödyntää Just Dressagen tarjous, koodilla HFale2015 saat koko valikoimasta -10 % alennuksen 30.4. asti! Tarjous ei koske rehuja eikä jo alennettuja tuotteita ja tilauksen arvoksi on alennuksen jälkeen jäätävä yli 30 €.

Shoppailemaan pääset tästä linkistä!


8 kommenttia:

 1. Oo vaikuttaa aika hyvältä ostokselta! Pitäis itekin kattella jonkun näkösiä kunnon suojia kun edelliset alkaa olemaan jo vähän käyttökelvottomassa kunnossa... :D Piti niistä loimista muuten laitella viestiä, mut on koko asia unohtunut, mutta tosiaan ei olla nyt sitten päästy hakemaan, enkä oo varma porukoiten työn puolesta et miten aikataulut natsaa... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, noo mun edelliset suojat on reilu 6 vuotta vanhat.. :D ja vielä ovat siis ihan käyttökuntoiset, mutta eivät enää mitkään siistit, joten jäävät varasuojiksi ja maastoiluun ym.
   Hmm pitää laittaa niistä loimista vielä viestiä, mutta voisinhan tietty käydä pudottamassa ne sulle, vaikka jollain tallimatkalla :)

   Poista
 2. Kiva postaus, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Kivan näköset ja näppärät suojat, mua itteeni pelottais toi valkonen väri että kuinka kauan se pysyy siistinä :D Mut onhan ne kyl tyylikkäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, eihän ne puhtaana tuu pysymään (ainakaan mulla, kun oon maailman laiskin varusteiden putsaaja), mutta oon yrittäny tässä viime aikoina ryhdistäytyä ja pestä varusteita useemmin, joten katsotaan katsotaan :D Kurakeleillä ym. nää jää kyllä talliin! :p

   Poista
 4. Löysin blogisi blogitallin kautta ja jäin seurailemaan... Muutaman postauksen jälkeen en voi sanoa muuta kuin että WAU! Blogisi on aivan ihana! Tekstisi on mahtavaa ja kuvat hienoja. Blogisi pomppasi heti listani kärkeen! Jään innolla odottamaan tulevia postauksia... :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau mikä kommentti! Kiitos tosi paljon, tää lämmitti mieltä! :) Toivotaan, että pystyn jatkossakin uusilla postauksilla herättämään samanlaisia mielipiteitä :)

   Poista