torstai 5. maaliskuuta 2015

Tästä uutta luettavaa!

Kaikki linkatut blogit löydät tästä postauksesta. Tässä esittelen niistä mielestäni mielenkiintoisimmat!"Kuvapainotteinen blogi on pyhitetty niin pienille kuin isoillekkin karvaisille nelijalkaisille. 
Perhettä vahvistaa suuri saksanpaimenkoiralauma, kaksi pikkukoiraa, kissaherrat ja hevonen."

Upeat kuvat ovat selkeästi ensimmäinen asia, joka kiinnittää huomioni. Selkeät tekstit, hyvä kirjoitustyyli ja monipuoliset postaukset on toinen asia. Banneri on kivan erilainen ja sen koirakuvat etenkin ovat hauskat! Mukava ja aito blogi laadukkaista kuvista kiinnostuneille!


 
Minun silmääni ulkoasu jää banneria lukuunottamatta vähän tylsäksi ja valkoiseksi. Vaikka kuvat elävöittävätkin blogia hyvin, niin silti kaipaisin blogin runkoon lisää väriä.


"Tervetuloa seuraaman 13-vuotiaan tytön arkea ponieni kanssa. Aapo on 18-vuotias russ-ruuna. Toinen ponini on Clara eestinurheilu hevonen vuosimallia 2005."

Ihana ponityttö poniensa kanssa, tätä blogia voi lukea rennosti ja hymy huulilla. Vaikka kirjoittaja on nuori, ovat tekstit asiallisia ja hyviä sisällöiltään. Ulkoasukin on silmää miellyttävä, bannerit ovat kerta toisensa jälkeen upeita ja ne vaihtuvat kivan usein. Videoista pitäville on tarjontaa mukavasti ja kuvatkaan eivät jää kakkoseksi. Hyvän vaihtelevia postausaiheita, mielenkiinto pysyy yllä!Blogin sivupalkkia voisi karsia tai yhtenäistää (esim. päätähdet-sivu on sivupalkissa nyt kaksi kertaa). Some-ikonit voisi olla samalla tyylillä (siis facebook, bloglovin', instagram) ja sivupalkin järjestystä voisi miettiä uudestaan.


"17-vuotias lukiolainen kirjoittaa hevosharrastuksestaan. Teksteissä pääsääntöisesti seikkailee entinen ylläpitohevoseni, nykyisin ensimmäinen oma hevoseni, 13-vuotias ruotsalainen kylmäveritamma Lobe."

Tämä blogi on ollut jo pitkään yksi lemppariblogeistani. Postauksia tulee mukavaan tahtiin, aiheet ovat vaihtelevia ja tekstit mielenkiintoisia. Kaiken kruunaa niin kaunis Lobe-tamma, josta saa katsella ihania kuvia. Tämän parin matkaan pääsee helposti hyppäämään mukaan ja tekstit ovat aitoja ja rehellisiä.Tämä menee pikku tarkaksi, mutta sivupalkissa omasta mielestäni kohta Kuka? on hieman turha, saman näkee postauksien lopustakin klikkaamalla kirjoittajan nimeä. Olisi myös kiva, jos tekisit jonkun faviconin blogillesi (eli selaimen yläpalkissa välilehdellä blogin nimen viereen tuleva kuvake).


"Blogi kertoo 5 vuotiaan lv-ruunani Morriksen treeneistä ja meidän yhteisestä matkasta. Ostin Morriksen pellosta syksyllä 2013 ja aloin kouluttamaan hevosesta itselleni sopivaa ratsua."

Ihania, tunteellisia kuvia, upea hevonen ja mukava kirjoitustyyli. Tykkään tästä blogista todella paljon, se on jotenkin niin oman näköisensä ja tekstit ovat aina mukavaa luettavaa. Tässä blogissa yhdistyy päiväkirjamainen kerronta, upeat kuvat ja aika usein saadaan myös erikoispostauksia tai pohdiskelevampaa tekstiä. Ehdottomasti yksi suosikkiblogeistani!Ulkoasu on kivan yksinkertainen ja blogin näköinen, mutta silti sitä voisi vähän siistiä ja värittää ja banneri on ehkä turhankin yksinkertainen. Sivupalkkiin voisi sopia kuvalinkit esittelysivuille. Oma favicon olisi myös tässä blogissa kiva lisä!"17 vuotias Kuopiolainen tyttö kertoo elämästä oman hevosen kanssa. Nayrobi on 10-vuotias haflingertamma, jonka kanssa harrastan sekä koulu-, että esteratsastusta."

Mukavan selkeä ja huoliteltu ulkoasu, kivannäköinen päätähti ja selkeä teksti. Videoista pitäville tuntuu olevan todella paljon katseltavaa (ihan huikeata, nopeasti selattuna melkein jokaisessa postauksessa on video!) ja kuvatkin ovat mukaansa tempaavia. Todella sympaattinen pari!Murun esittelysivuja voisi täydentää, nyt ei oikein selviä, että kuka tämä poni on. Osassa postauksissa oli minun makuuni turhan paljon samanlaisia kuvia.

"Unelmien mustan pääosassa on vuonna -13 syntynyt friisiläinen orivarsa Albert."

Tähän blogiin pääsee uppoutumaan syvälle, tekstit ovat ajatuksia herättäviä, ihastuttavia, tunteellisia, hauskoja - eli todella monipuolisia! Kaiken kruunaa aivan valloittavan ihana friisivarsa! On kiva päästä mukaan seuraamaan varsan kasvua ja kehitystä. Kuvat ovat upeita ja niistä saa nauttia lähes jokaisessa postauksessa. Kirjoitustyyli on hyvä ja selkeä ja postaukset ovat mielenkiintoisia.Omaan silmääni ulkoasussa voisi olla pientä viilaamista ja tämän hetkinen banneri ei oikein iske minuun, koska juoksevan Albertin jalat häivyttyvät jotenkin häiritsevästi alempiin kuviin. Postauksien vaakakuvat voisivat olla tekstin levyiset, jolloin ilme olisi huolitellumpi."Aiheet pyörivät hevostelun ja poneilun ympärillä, mutta mukaan mahtuu valokuvausta, grafiikkaa, lifestyleä ja kavereita. Blogi on höystetty isolla kasalla positiivisuutta ja toivoa tulevaan."

Ensinnäkin Idalla on ihan ylisöpö hoitohevonen Spirit. Postauksia tulee mukavan usein ja tunneista on kerrottu mielenkiintoisesti. Kuviakin on sopivasti ja ulkoasu on huoliteltu ja tarkkaan mietitty. Kuvat ovat aika samankaltaisia postauksissa, mutta se on tietysti ymmärrettävää ja mieluummin näin kuin ilman kuvia. Videoita ja erikoispostauksiakin näyttäisi tulevan aina välillä. Plussaa siitä, että esittelysivut ovat mielestäni tosi kivasti toteutettu, ei liikaa tekstiä, mutta kaikki oleellinen tieto silti löytyy kuvien kera. Tämä on tosi laadukas tuntiratsastajan blogi!Blogin esittelyteksti voisi olla kattavampi, nyt en ilman esittelysivujen lukua saanut kunnolla kiinni blogin ideasta. Sivupalkista ottaisin pois nuo Tietoja minusta ja Vierailijoita, ne ovat minun mielestäni hieman turhia.Löytyikö uutta luettavaa?17 kommenttia:

 1. Voi kiitos hyvästä arvostelusta! Moni on tuosta blogini bannerista sanonut. Katsotaan josko keväisempien kuvien myötä tulisi vähän keväisempi ulkoasu :)

  Miten kuvat saa tekstin levyiseksi, muuta kuin kaventamalla tekstipalkkia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä :) Yleensähän sun bannerit on mun mielestä tosi kivoja, tässä vaan jäi jotenkin nuo jalat häiritsemään :)

   Itse kavennan kuvat oikean levyisiksi samalla kun muokkaan kuvia muutenkin kuvanmuokkausohjelmalla. Minulla esimerkiksi kaikki kuvat ovat leveydeltään 700px (kun ne pienentää blogiin niin samalla ne eivät vie niin paljon kuvatilaa picasastakaan ;)). Sitten kun lisään kuvan postaukseen, niin valitsen kuvan kooksi Alkuperäinen (ja joudun vielä keskittämään sen vasemmalle). En nyt muista näkeekö sitä tekstin leveyttä mistään, mutta kokeilemallahan sen saa, jos jaksaa nähdä vaivaa :)

   Poista
  2. Kiitti vinkistä! Alankin muokkaamaan kuvat pienemmiksi :)

   Poista
 2. Kiitos paljon kivasta palautteesta :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon palautteesta ja kehitysvinkeistä! Pitääpä kurkkailla näitä muita blogeja, jos vaikka löytyisi luettavaa, pari itselleni ennestään tuttua tässä listassa olikin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos todella paljon kivasta palautteesta! Löysin itsekkin muutaman uuden blogin lukulistalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiva että löytyi uutta luettavaa :)

   Poista
 5. Jes, taas löytyi monta uutta blogituttavuutta! Kiva kun omakin blogi pääsi näiden joukkoon. Kiitos paljon palautteesta ja kehitysvinkistä!! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, ja joo nuo asiat ollut tehtävälistalla ties miten kauan muttei ole saanut aikaiseksi :D
  Osaatko selittää tyhmälle jotenkin yksinkertaisesti, miten saisin lisättyä jonkun kuvan faviconiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :)
   Valitse/tee joku kuva (neliönmuotoinen ja koko alle 100kt), sitten bloggerista ulkoasu-vasen yläkulma favicon ja lataa sinne se kuva :)

   Poista
 7. Voisko sun banneria lainata uusimpaan blogitallin haasteeseen? :)

  VastaaPoista
 8. Mitämitämitä...miks oon aina luullu et Dessi on kimo? :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh en kyllä yhtään tiiä :D ruunikko se on aina ollu :D

   Poista