maanantai 30. maaliskuuta 2015

Jaskakin pääsi "studioon"

1

Viime viikot on meillä, kuten varmasti monella muullakin maneesittomalla tallilla, menty aivan sään mukaan ja Jaska on saanut kevyempää liikuntaa ehkä turhankin paljon. Sää on vaihdellut pienistä kentän kovettavista pakkasista räntäsateeseen ja välillä on saatu nauttia ihanista ja kuivista kevätkeleistäkin. Siihen on lisänä ollut vielä rokotusloma ja nyt tuleva pieni raspausloma, joten voitte kuvitella, että minulla on ainakin ollut reipas ja välillä vähän turhankin innokas hevonen allani.

Nämä postauksen kuvat on otettu jo noin viikko sitten, kun sain Jasun mukaani tallille. Kenttä oli silloin pienen pakkasen takia kova, joten se tallikerta pyhitettiin maastakäsittelylle ja kuvailulle. Tavallaan onneksi näin, koska minä olin unohtanut kypärän ja saappaatkin kotiin. Olisi ollut harmi, jos kenttä olisi ollut juuri sillä kerralla hyvässä ratsastuskunnossa ja minulla ei olisi ollut varusteita mukana.

2
3
Kokeiltiin myös ihan spontaanisti näitä jo kaikissa blogeissa olevia studiokuvia. Laitettiin siis Jaska seisomaan "katokseen" niin, että sen pää jäi ainoastaan valoon. Musta hevonen oli hiukan haasteellinen, mutta Jasu sai otettua pari kivaa otosta ja jälkikäsittelyllä näistä tulikin ihan kivan näköisiä. Jaska on onneksi melko helppo kuvattava, pysyy ihan kivasti paikoillaan ja ryhdissä ja höristelee korviaan ihan itsekseenkin. Helppoa verrattuna esimerkiksi Majuriin, joka kyllästyi kuvaussessioihin aina jo heti alkuunsa.

Laitoin Jaskalle päähän vuoden 2013 Horse Showsta Majurille ostamani Eskadronin riimun, joka ei koskaan ehtinyt käyttöön asti (miten niin muka liikaa riimuja?). Yllättävintä tässä oli se, että riimu on kokoa cob ja ihan huvikseni ajattelin vain kokeilla, että menisikö se Jaskan isoon päähän. Riimussa on ilmeisesti ihan uskomaton säätövara tai sitten se on jotenkin tosi isoa kokoa, koska se sopi Jaskalle hyvin, eikä tarvinnut edes vikoihin reikiin laittaa!

4

5
Kentällä päästin Jaskan vapaaksi ja tein ihan hetken aikaa vähän maastakäsittelyä. Siinä Jaska sitten onnistui hyppäämään jalkani päälle säpsähtäessään jotain. Hokin painuminen varpaaseen tuntui ikävältä ja sainkin tapahtumasta komeat mustelmat ja kipeän jalan. Instagramissa jaoinkin jo hienon kuvan varpuloistani Jaskan käsittelyn jälkeen. Vieläkin jalka on vähän kipeä, mutta nyt sillä kestää jo ihan normaalisti kävellä, joten ehkä vältyin tälläkin kertaa murtumilta!

6


7
8


Nyt näyttäisi taas siltä, että talvi haluaa sinnikkäästi tulla takaisin ja maneesi olisi näillä keleillä toivottu varustus. Täytyy toivoa, että meille aukenisi maneesipaikka ennen kesää, koska tällainen suunnittelematon ratsastus, jossa ei pääse noudattamaan viikko-ohjelmaa, ei oikein edistä minua tai Jaskaa. Heti kun pääsemme tekemisen makuun, tulee ohjelmaan taas sään takia kevyempää köpöttelyä. No, ainakin olemme nyt levänneet kunnolla ennen kesän treenejä.

9
10
11

Onko teillä mennyt suunnitelmat uusiksi jatkuvasti muuttuvan sään takia?
Entä mikä näistä kuvista oli lempparisi?


21 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Täällä kärsitään myös huonoista pohjista, harvassa on ne päivät kun uskaltaa edes ravata... Minäkin onnistuin saamaan varpailleni samanlaisen kohtelun kuin sinä, siitä on jo muutama viikko ja varvas on vieläkin välillä kipeä :s
  ~Hemuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Me ollaan onneksi aina silloin tällöin päästy jopa ravaamaan ja laukatkin nostamaan, mutta sää vaihtelee siihen malliin, että ei minkäänlaisia suunnitelmia voi tehdä :/
   Auts noin monta viikkoa jo! Nämä varpaat kyllä tuntuvatkin parantuvan vähän hitaasti, liekkö siellä sitten olisi joku hiusmurtuma tms..

   Poista
 2. Ihan mahtavia kuvia, Jaska on niin komea poika!♥
  Jotenkin 3. ja 11. nousivat ihan ehdottomiksi suosikeiksi :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja kuvia! Meillä on suunnitelmat menneet aivan metsään ponin oireilun takia, kainalot ovat auenneet ja joku pieni bakteeri tehnyt tuhojaan ja kaljuunnuttanut satulavyön kohdan.. Tällä hetkellä olisi pitänyt treenit olla jo täydessä vauhdissa ja kisoja takana monta, mutta eipä ole ei. Onneksi sentään ilman satulaa on pystynyt menn. Kentän kumirouhepohja on muuten ihana, meillä on pystynyt ratsastaa kunnolla jo reilun kuukauden verran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voi ei, ikäviä tuollaiset vaivat :(

   Ai kumirouhepohjassa on tuollaisiakin hyötyjä, onpas kiva! :)

   Poista
 4. Tää sää ottaa kyllä päähän... Ompas Jaskalla hienon värinen riimu! Mun suosikkikuvia oli 2, 9 ja 10 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Noi kuvat on ehkäpä munkin suosikit, en tiiä, vaikee valita :D

   Poista
 5. Ihania kuvia! Mustat hepat sopii tosi hyvin noihin studiokuviin!
  Muutama vuosi sitten haaveilin samanmoisista omista hevosista, mutta luulin, että se vaatii jotain ihmeitä.. No ei ilmeisesti, kun niitä niin moni on päässyt ottamaan! Pitäis kai yrittää jossain vaiheessa kans.. Tosin yksin se on ehkä vähän hankalaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Niin sopii, vaikka ovatkin aika haasteellisia kuvata!
   Kannattaa koittaa, meillä ei ollut tuo tausta kovin pimeä, joutui aika paljon muokkaamaan kuvia ja poistin liinankin samalla pois kuvasta yms. Tietty jos heppa pysyy liinan päässä paikoillaan niin yksinkin voisi onnistua nappaamaan kuvat ;D

   Poista
 6. Hienoja kuvia! Meneekö Jaska sinne maneesitallille missä Majuri oli?

  VastaaPoista
 7. 3 ja 10 kivoimmat kuvat :) ja täälläkin on kentän huono kunto hankaloittanut elämää, kesä tänne kiitos < 3:D

  VastaaPoista
 8. 3 ja 10 kivoimmat kuvat :) ja täälläkin on kentän huono kunto hankaloittanut elämää, kesä tänne kiitos < 3:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kesä voisi kyllä jo tulla tännekin! :D

   Poista
 9. Ihania kuvia, varsinkin tuo 10. :)

  VastaaPoista
 10. Suloisia kuvia, Jaska on tosi komea! :) Itse kävin eilen liikuttamassa hoitohevoseni ja tietenkin silloin iski räntä/lumisade! Maneesi tuolla on, mutta siellä oli ratsastuskoulun tunnit, eli ulkona mentiin. Muuten olis ollu ihan siedettävää, mutta varovasti mentiin vaan käyntiä kun meinas tulla tilsoja kokoajan (tilsakumeista huolimatta...). Onneksi heppa on suokkipappa 25v. niin sinänsä muutamat täysin rennot käyntipäivät peräkkäin ei haittaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Huh joo täälläkin oli eilen ihan hirveä lumi/räntäsade! Onneksi ei sattunut minun tallipäivälle ;)

   Poista