torstai 3. heinäkuuta 2014

Turvonnut, levännyt ja hierottu

Majuri on saanut nyt parin viikon aikana levätä oikein kunnolla ja vapaa päiviä on tullut milloin mistäkin syystä. Ensin oli juhannusloma ja melkein heti sen jälkeen rokotusloma. Sitten Majuri sai allergisen reaktion ampiaisen pistosta ja eilen oli vielä hieronnan jälkeinen vapaa päivä. Kovin montaa ratsastuskertaa ei ole siis ollut ja ratsastuspäivinä on käyty vain kävelemässä maastossa. Majuri on siis lähinnä lepäillyt eli kasvattanut mahaansa.

Maanantaina Majuri sai siis allergisen reaktion ilmeisesti ampiaisen pistosta. Majurin pää ja etujalat turposivat ja kaulasta löytyi patti, johon ötökkä oli luultavasti pistänyt. Hengitys ja ruokahalu olivat kuitenkin kohdillaan ja eläinlääkärin ohjeesta tilannetta vain seurailtiin ja katsottiin, ettei se pahene. Seuraavana päivänä turvotus olikin laskenut jo kokonaan ja selvisin onneksi tästä asiasta pelkällä säikähdyksellä.

Ei ehkä kuvasta kovin hyvin näe, mutta raukalla oli naama aivan kaksinkertainen.

Tiistaina olikin sitten hieronta. Yleensähän Majuri on ollut todella rauhallinen hieronnassa, mutta tällä kertaa Majuri oli kovin rauhaton, johtuen ulkopuolisista häiriötekijöistä. Hierojan mukaan Majuri oli nyt paremmassa kunnossa kuin on koskaan aikaisemmin ollut ja jumituksia ei juurikaan ollut. Luultavasti siihen on vaikuttanut säännöllisempi ja parempi liikunta ja sopivalla satulalla ratsastus.

Majurin etuosa oli todella hyvä (jes!), eikä yhtään jumituskohtaa löytynyt. Yhä kuitenkin mahakalvot olivat kireät (onkohan se joku Majurin ominainen asia vai mistälie johtuvaa), lanne oli juminen, etenkin oikealta puolelta, sekä pakarat molemmilta puolilta. Hieroja sai kuitenkin Majurin kireät paikat aika hyvin auki.


Hassu juttu, mikä Majurille tulee joka kesä ja josta hieroja huomautti, on Majurin vasemman pakaralihaksen päälle tuleva "nestekertymä". Majuri kävelee vasemmalla takasellaan jotenkin "väärin" ja koska kesällä kävelyä tulee paljon enemmän, olen ajatellut patin muodostuvan aina siitä. Hieroja kuitenkin kehotti käyttämään siihen arnikaa ja keskittyi hieronnassa myös siihen pattiin, jotta se saataisiin pois. Luulen kuitenkin, että se tulee jostain asentovirheestä ja muodostuu Majurin kävellessä paljon, eikä sitä välttämättä saa pois. Katsotaan nyt kuitenkin, jos tuo mysteeripatti saataisiin häviämään.

Tänään ratsastin Majurin pitkästä aikaa kentällä kouluhommien parissa. Oli todella kova työ saada Majuri liikkumaan reippaasti, joten jätin nämä ensimmäiset harjoittelut todella yksinkertaisiksi. Ehkä huomenna menisi sitten paremmin ja Majuri olisi eteenpäin pyrkivämpi, eikä koko ratsastus menisi herättelyyn. Tästä päästäänkin nyt toivottavasti aika hyvin jatkamaan treenejä, tällaisen pienimuotoisen kesäloman jälkeen.

9 kommenttia:

 1. Hyi kauheeta tollaset pistokset, onneks ei tosiaan ollu pahempaa :) todella kiva postaus ja hyviä kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä kamalia, onneksi Majurille ei tullut hengitysongelmia tai muuta pahempaa :) Kiitoksia!

   Poista
 2. Huh, no onneksi ei käynyt pahemmin öttiäispistoksen kanssa. Saanen ystävällisin mielin sanoa, että itseä vähän häiritsi kun tekstissä mainitaan hyvin moneen kertaan Majurin nimi, joka kannattaisi korvata aina välillä esim. sanoilla "se" tai "hän". Muuten kyllä taas laadukasta kerrontaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muuten hauskasti muokatut kuvat! Millä käsittelet ne?

   Poista
  2. Niinpä :) Joo, itsekin huomasin tuon Majurin nimen toistamisen, mutta en jotenkin osannut muokata tekstiä yhtään sujuvammaksi :p
   Kiitos! Käsittelen kuvat useimmiten netistä löytyvällä pixrl kuvankäsittelyohjelmalla :)

   Poista
 3. Syytä Majurin jumiutumiseen ei ilmeisesti ole löytynyt? Se olisi kyllä hyvä, että syy löytyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sille mitään selkeää syytä löytynyt, mutta onneksi mennään koko ajan parempaan suuntaan :) Tietty pitkästä aikaa satulalla meno on myös voinut saada Majurin jumiin, mutta onneksi hieroja sai paikat hyvin auki ja tästä on hyvä jatkaa.

   Poista
 4. Huh onneks vaan ampiaisen pisto! Ite todistin vajaa pari viikkoa sitten miltä näyttää kyyn pisto takajalkaan nivusen lähelle. Ei onneks ollu oma poni kohteena. Lupauduin viel pistämää viimisen kerran ja se vasta urakka oliki. Hyh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi ei ollut kuin joku ötökkä. Mitäköhän kyyn pistosta olisi seurannut, kun pikku ötökkäkin jo sai Majurin noin turpoamaan :o Onneksi en ole (täytyy koputtaa puuta) joutunut todistamaan kyyn puremaa :D

   Poista