tiistai 1. lokakuuta 2013

Lokakuu - banneri vaihtuu

Olen ollut viime aikoina todella, todella huono päättämään millaisen ulkoasun blogiini haluan. Toisaalta minulla olisi ideoita, mutta rajalliset koodaustaidot tulevat muokkausvaiheessa vastaan ja tuskastun, koska en osaa. Olen tässä viimeisen kuukauden aikana muokkaillutkin blogia pikku hiljaa ja joku on saattanutkin huomata pienen pieniä muutoksia ulkoasussa. Mutta valmista ei ole tullut, eikä koskaan varmaan tulekaan.

Tänään sain yhtäkkisen yöllisen inspiraation ja aloitin ulkoasun muokkaamisen bannerista. Pidin edellisestä lukijan tekemästä bannerista, joka hetken aikaa blogissa ehti vilahtaa, mutta jostain syystä en osannut lähteä muokkaamaan muuta blogia sen mukaisesti. Tuntui, että minun täytyi aloittaa bannerista lähtien kaikki alusta.

Tämän kertainen muutos keskittyikin lähinnä bannerin ja värimaailman muutoksiin. Toki tein pieniä viilauksia fontteihin ja uuden, upean tervetulo-toivotuksen sivupalkkiin, mitäs pidätte? Mutta koodeihin en ainakaan vielä tänään jaksanut kajota, saa nähdä jos joku päivä saan uutta energiaa ulkoasun muutoksien tekemiseen.

Taustoja kokeilin jälleen miljoonia, mutta kun tämä osui kohdalle, niin tiesin heti, että tämä se on. Tausta onkin nyt mielestäni aivan ihana ja sain haluamaani räikeyttä ja muutosta blogin värimaailmaan ja ilmeeseen.

Entäpä sitten banneri. Olin jo aloittamassa tuttuun tylsään kaavaani kangistuneena banneria ja teinkin jonkun väkerryksen, mutta se lensi suoraan roskakoriin. Nyt jotain uutta ja erilaista, Oona!
Tähän banneriin idea tulikin melko nopeasti. Päätin kuvat, jotka banneriin halusin ja minulla oli päässäni, kerrankin, selkeä idea kuinka sommittelen kuvat. Itse olen melko tyytyväinen tähän, keskimmäinen kuva jotenkin säväyttää ja olen jostain syystä ihastunut tällaisiin kolmen kuvan bannereihin, joissa reunimmaiset kuvat katsovat sivuille ja keskimmäinen eteenpäin. 

Nyt haluaisin kuulla teidän mielipiteitänne ja erityisesti ideoita, kuinka voisin blogin ulkoasua vielä muokata. Jokin nimittäin häiritsee vielä silmääni kokonaisuudessa, vaikka banneriin ja taustaan olenkin tyytyväinen. 
Onko kellään hajua, kuinka sivupalkin läpinäkyvyyden ja pyöristetyt kulmat saisi koodeilla pois? Luulen, että sen avulla saisin kokonaisuudesta hieman paremman.

Mielipiteitä ja ideoita kehiin!


Uusi banneri

Edellinen banneri

14 kommenttia:

 1. No täähän on upee! :o Munkin mielestä on tosi hieno kun sivuilla olevat kuvat kahtoo sivuille ja keskimmäinen eteen. :) Noi sivuilla olevat kuvat on tosi kivasti leikattu, kun Majuri/sinä ikään kuin pomppaatte ulos siitä taustasta (onnea jos tajusit 'sivistynyttä' puhettani :D). Keskimmäinen kuva on just sopiva, kun Majuri juoksee katsojaa kohti. Hyvät kuvat oot valinnu tohon!
  Fonttikin on ihana, se sopii hyvin noihin kuviin. Värissäkään ei ole moittimista. Hyvää jälkeä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon rakentavasta kommentista! Itsekin olen kyllä yllättävän tyytyväinen tähän :)

   Poista
 2. Oot tosi taitava. Minä en tiiä näitten tekemisestä yhtään mitään :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kummasti sitä minäkin olen oppinut, vaikka ihan nollasta lähdinkin :D

   Poista
 3. Tykkään tästä ulkoasusta älyttömästi, ihanat värit ja sopivan yksinkertainen. Silti ulkoasu ei ole ollenkaan tylsä. :)

  VastaaPoista
 4. Ootko sä ees huonoja bannereita tehnyt?!?!
  Eli hyvältä näyttää, taustaa myöten =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo.. jos niitä alkupään bannereita katsoo niin kröhöm... :D Kiitos!

   Poista
 5. Aivan upea ulkoasu, mistä muuten hommaat nämä taustasi?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Vähän mistä milloinkin ja yleensä muokkailen niitä vielä itse hieman :D Tämä taitaa olla deviantART nimiseltä sivulta.

   Poista
 6. Ensin katsoin, että vau ompa tyylikäs ulkoasu, mutta sitten tuolta sivupalkista pomppasi silmille irvistävä Majuri joka sai kyllä naurahtamaan ääneen :D oot ihan mainio näitten ulkoasujen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh Majuri toivottaa kaikki tervetulleeksi omalla erikoisella tyylillään ;D Kiitos paljon! :)

   Poista