perjantai 31. tammikuuta 2014

Inspiraatio toi uuden bannerin blogiin!

Eräs aamu minulle tuli yllättäen, täysin puskista, mieleeni selkeä kuva, millaisen bannerin haluan. Piirsin paperille vähän suunnitelmaa siitä ja kun myöhemmin minulla oli aikaa, lähdin toteuttamaan sitä. Aivan sellaista, minkä oli kuvitellut, en saanut bannerista luotua, mutta kerrankin sain tehtyä bannerista todella paljon omaa silmää miellyttävän.

Vaikka edellisen bannerin kiiltävä karvainen Majuri oli ihana komistus blogiin ja olisi voinut olla paalupaikalla pidempäänkin, päädyin kuitenkin ottamaan tämän uuden bannerin heti käyttöön. Tarkoitukseni oli muokata banneria vielä hieman, ja sen takia tämäkään postaus ei ole päässyt aikaisemmin julkaisuun, mutta siihen vaaditaan isompia ulkoasumuokkauksia, joita alan tekemään vasta kun löydän aikaa sille projektille.

Omasta mielestäni tämä uusi banneri on mukavan symmetrinen ja tasapainoinen. Täytettä on tarpeeksi, muttei liikaa. Yksinkertainen linja sai väistyä edes hetkeksi ja tilalle tuli moniulotteisempi kokonaisuus, vaikka vieläkään banneri ei kovin monimutkainen ole. Talviteemalla ja sinisen sävyllä jatketaan vielä hetken aikaa, mutta toivon mukaan seuraava banneri olisikin jo paljon keväisempi. 

Kumpi banneri näyttää teidän mielestänne paremmalta?

Uusi banneri.
Edellinen banneri.

Filminauha-ideaa olen käyttänyt kerran aikaisemminkin ja tykkäsin kyllä silloinkin lopputuloksesta:
http://i1253.photobucket.com/albums/hh593/ablemajor/16_zpsf753ef45.png
Kyllä huomaa tästäkin, että omat muokkaustaidot ovat kehittyneet noista ajoista. Etenkin kuvien rajaaminen on helpottunut ja tulos on siistimpää. Kiva huomata kehitystä, kyllä se harjoittelu vaan kannattaa.


P.S. Muista lukea eilinen postaus, jos haluat tsekata mitä meille kuuluu!

7 kommenttia:

 1. Oi, ihana tää uusi ulkoasu! :)

  VastaaPoista
 2. Todella hieno banneri!:) Tuo filminauha idea on ihana, sopii molempiin bannereihin todella hyvin ja tuo mukavan pikku lisän banneriin :) Millä ohjelmalla teet bannerit? Jostain muistaaksen luin että teet gimpillä...? Jos gimpillä teet niin miten saat sillä tuon filminauhan? Ja miten sen saa ''mutkittelemaan''? Kiitos jos neuvot!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Teen bannerit Gimpillä + käytän usein netistä löytyviä ohjelmia esim. tekstien ja tehosteiden tekoon. Filminauhaa ei tietääkseni saa Gimpistä valmiina, vaan se pitää laittaa erikseen kuvana ja muokata siitä.

   Poista
  2. Kiitos paljon!!:)

   Poista
 3. Täytyy sanoa että ihailin kyllä tuota edellistä banneria! Majurin jalkoihin muokattu lumi ja taustaan sointuva riimu tekivät siitä täydellisen viimeistellyn, mutta toki on mukavampaa kun banneriin saa sisälletettyä useamman kuvan kerrallaan. Uuden bannerin filminauha toimii kyllä älyttömän paljon paremmin kuin tuossa vanhemmassa. Muokkaustaidot siulla on kyllä ihan mahtavat, oppisipa itsekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä minulla oli turhan hoppu vaihtaa uusi banneri blogiin, tuo vanha olisi voinut kyllä olla pidempäänkin ;) Kun itsekin tykkäsin siitä vanhastakin. Mutta harjoittelemalla niitä muokkaustaitoja oppii, itse olin vallan surkea aluksi :D

   Poista