keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Tää on se fiilis...


 ...jonka tahdon säilyttää ja tuntee aina vaan uudestaan.



Tänään oli jälleen hyvät fiilikset ratsastuksen jäljiltä! Kävin kentällä tekemässä kouluhommia ja Majuri oli oikeaan suuntaan jäykkä, mutta aivan mahtavan yritteliäs kuitenkin. Minusta on ihanaa, että Majuri jaksaa aina yrittää täysillä ja antaa kaikkensa.
Ratsastelin tänään helppoja juttuja, yritin saada Majurin rennoksi ja avuille. Oikeastaan sain ratsastettua sen ihan kivasti alleni, vaikka tahti oli aivan kamala ja oikea kylki oli tosiaankin jäykkä. Ensi kerralla sitten taas paremmin!

Tästä postauksesta tulee taas pitkästä aikaa melko kuvarikas, joten antaa kuvien kertoa, millainen tallipäivä minulla oli tänään!




"Hei kaveriiit, älkää jättäkö!" ja ruuat pysyy melkein suussa :D
Herkkubebat

Dessi - pieni hellyyden kipeä tammuska








"Hei miiiikä toi on?"

"O-ou, se syö mut!"

"Mihin suuntaan mä pääsen pakoon?? Eiku hetkinen, toihan on...joku tynnyri?"

"...no okei, myönnetään, toi oli naurettavaa, mutta älä silti naura noin lujaa, jooko?"




Hieno ja yritteliäs pontus



Paras


23 kommenttia:

  1. Voi että ku oot nätti!! :) hienoja kuvia taas kerran ja ihana majuri kun oli niin hömistynyt tuosta tynnyristä! :D olis kiva kun tekisin joku pv videopostauksen tai päiväni kuvina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Heh ei voinut kyllä kun naureskella Majurille, kun se tuosta tynnyristä niin paljon hölmisty :D
      Pitää laittaa muistiin toiveesi, ehkäpä saan jomman kumman ainakin toteutettua :)

      Poista
  2. Majuri näytti aika syödyltä,miks ette pidä ötökkä huppua ja loimea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D naurahdin. Pakko kommentoida että ite en huomaa että Majuri ois erikoisemmin syöty, itseasiassa pysyny tosi hyvässä kunnossa siihen nähden ettei olla käytetty tippaakaan hyönteismyrkkyjä tai mitään loimia. Viime kesänä hepat oli paljon syödympiä - vaikka tungettiin niihin pulloittain myrkkyjä. Hassua.
      Ja Majuri tuskin nauttisi olostaan missään tukalassa ötökkäloimessa, se on niin karaistunut ja tottunut luomuhevonen! :D

      Poista
    2. ööö anteeksi vaan mutta ryntäät on aika syödyt enkä halua edes tietää mahan alustaa...ja ööööö ötökkä loimi ei TODELLAKAAN ole tukala!? O.o

      Poista
    3. ensinnäkään, se ei kuulu teille anonyymeille kuinka "syöty" Majuri on, toisekseen Majuri ei todellakaan näytä edes pahoin syödyltä ja kolmanneksi mitä järkeä tunkea kuuma ja tukala ötökkäloimi hevoselle jos se pärjää ihan hyvin ilman sitä? huhheijaa taas :D

      Poista
    4. Turhaa ihmisten hömpötystä sellaiset loimet ym. Majuri on hevonen, ei mikään yliherkkä esine, joka menee pilalle, kun ötökkä koskettaa sitä. Majuria eivät ötökät ole kummemmin koskaan haitanneet, miksi laittaisin sille loimen päälle nyt, kun se on yllättävän vähän syöty?
      Ymmärrän jos ötökkäallergisilla hevosilla tai ötököistä häiriintyvillä pidetään loimia ym. helpottaakseen niiden oloa, mutta tänäkin kesänä esim. meidän tallin pahasti allerginen poni kuljeskelee ilman loimea ja voi aivan hyvin.
      Eivät hevoset mene rikki, jos ne päästetään pihalle ilman loimea. Haluan pitää Majurin mahdollisimman vapaana kaikesta ihmisten turhasta, se saa elellä oikeata hevosen elämää niin kauan kunnes minun on puututttava siihen sen hyvinvoinnin takia. Ovathan villihevosetkin aina pärjänneet ilman loimia ja ihmisten myrkkyjä.
      Jos pukisin Majurille loimen, ei se saisi yhtään kehittää omaa puolustustaan ötököitä vastaan ja mitäs sitten kun loimi joskus jäisikin pois? En aio totuttaa Majuria loimitukseen, koska sen jälkeen se ei pärjäisi enää ilman sitä.

      En tiedä mihin siloisiin ryntäisiin olet tottunut, mutta hevosille tulee aina kesäisin pakostakin paukamia, eivätkä ne ole pienissä määrin vaarallisia.

      Poista
    5. Edelleenkään ötökkä loimi ei ole tukala millään tavalla.Meillä hevoset eivät pystyisi elämään ilman niitä,hankaavat itseään ihan hirveästi ja karkaisivat laitumelta jos niitä ei olis niillä päällä.Onneks niillä on ne niin saavat elää tyytyväsesi ja iloisesti päivät laitumella :) ja en halua tästä asiasta enään vatvoa jokaisen oma ongelma jos ei pidä tai pitää!

      Poista
    6. Jep, tottakai hevosen oloa pitää helpottaa, ja jos ötökkäloimi sen tekee niin hyvä juttu! Minulla ei siis ole mitään niitä loimia vastaan, jos hevonen tarvitsee sellaista niin sitten pitää käyttää, mutta jos ei (kuten Majuri) niin sitten ei pidä käyttää. Ja ei se hevonen kuole jos sillä on paukamia, mutta jos ne kovasti kutisevat niin sitten kannattaa hevosen oloa helpottaa, niinkuin teillä tehdään :) Turhaan en Majurille sellaista laittaisi, luulen, että Majurin mielestä se olisi tukala ja se repisi sen päältään pois kun ei ole tottunut. Mutta joo, tästä on turha vatvoa, Majuri ei sellaista tarvitse, jotkut tarvitsevat ja jotkut eivät :)

      Poista
  3. Käytätkö Majurilla ikinä turpista? :)
    Ihania ootte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole piiiitkään aikaan käyttänyt, en ole vain jaksanut/muistanut laittaa sitä takaisin ja noissa suitsissa Majuri näyttää kivemmalta ilman :) joskus otin turpiksen pois muistaakseni sen takia kun Majurilla oli haava leuan alla, johon turpis olisi hangannut. Sitten se vain jäi pois :D mutta siis joo, käyttäisin jos viitsisin sen laittaa takaisin :D

      Kiitos Amanda! :)

      Poista
  4. Ihania kuvia !! Tosi mahtavan näköinen tuo Majuri !! :)

    Tuosta ötököiden syömisestä sen verran, että meillä ponit kotipihassa pihatossa, ja paljon pahemmin syötyinä kuin Majuri, mutta silti ne vaan jääräpäisesti pönöttävät pihalla. Pahimpaan ötökkä aikaan onneksi ovat tajunnet pysyä sisällö, kun on heinät laitettu verkkoihin sisälle. Että eipä ne tuosta ole kärsineet, vaan itse ovat valinneet suödyksi tulemisen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon! :)

      Jep :) kyllä ne hevoset näyttävät sen sitten kun niillä on huono olla. Ja aika hyvin ne itse osaavat toimia, kuten teillä ne pystyisivät menemään pihattoon jos haluaisivat. Turha pumpulissa pitäminen estää minusta sen, että hevonen saisi olla hevonen.

      Poista
  5. sun blogi on aivan ihana, ulkoasu ei voisi parempi olla ja postauksetkin on aina vaan toistaan parempia! :)
    ihailen sun kirjoitustyyliä, osaat kirjottaa jotenkin todella esimerkillisesti ja kuvailla kaikkea tosi hienosti :)

    majurikin on todella hieno ja komea hevonen! olisi kiva jos voisit tehdä teidän kehityksestä postauksen, vaikka käynnistä otettu kuva ennnen ja nykypäivänä. :)

    odotan innollla uusia postauksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella ihanasta kommentista Rosa :) Ihana kuulla että olet tuota mieltä!
      Minulla ja Majurilla tulee kohta 6vuotta täyteen, joten voisin tuon postausidean ehkäpä tehdä sitten silloin ;) Kiitos ideasta ja kommentistasi! :)

      Poista
  6. Miten majuri voi olla noin söpö?sillä on ihanan pitkä harja!!!!!!!!Sun blogia on kyllä ihana lukea koska kuvat hyvä laatusia ja kirjotata niiiiiiiin hyvin että oksat pois!!!!
    T.Aliisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Majuri on semmonen söpö hurmuri ;) sun kommentti nosti kyllä tosissaan hymyn huulille, kiitos kehuista :p

      Poista
  7. Voi tota sun tukkaa! Oon hieman kateellinen :(

    VastaaPoista
  8. Kyl lämppärit ovat niin ihania<3
    Mummon joku naapuri kyseli eilen omasta hevosesta (kyseinen nainen joskus ratsastanut). Tietenkin kysy ikää ym ja rotua. Vastasin hevosen olevan lämminverinen. Tuostahan seuraa aika usein tuijotus ja nenänvartta pitkin kysymys "Osaako se mitään?". Vastasin "Osaa" ja hymyilin vittumaisesti, oli mieli sanoa että käy googlettaa tämä blogi ja käy ihan itse katsomassa hyvää esimerkkiä kuinka hyvin lämppärit toimivat ratsuinakin.

    ps Upeita kuvia! :=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti :) pitäisi tuollaisilta ihmisiltä kitkeä ennakkoluulot pois! :)
      Kiitos paljon!

      Poista