tiistai 1. toukokuuta 2012

Meidän kisahistoriamme!

Koska mitään kummempaa päiviteltävää ei ole ollut, niin rupesin oikein tutkimaan minun ja Majurin huimaa kisahistoriaa. Kaikista kisoista ei enää löytynyt tuloksia, mutta muuten sain aika hyvin kaikki selville. Yhteensä olen käynyt 19 kisoissa Majurin kanssa.

PPR 22.8.2010
Ensimmäiset kisamme olivat marraskuussa 2007, muutama kuukausi sen jälkeen kun olin aloittanut Majurin vuokraamisen. Kovinkaan huipusti ei mennyt, mutta saimmepahan kokemusta kisoista ja näin vähän miten Majuri siellä käyttäytyy. Majuri oli hermostunut ja niin olin varmaan itsekin. Loppuvuoden parit kisat menivätkin oikeastaan totutteluun.

Heti seuraavan vuoden tammikuussa ilmoittauduimme Jokelaan raviohjelmaan. Koska edelliset kisat olivat menneet huonosti, niin olin vähän sillä fiiliksellä, että "mennään nyt kokeilemaan". Ratsastin radan rennosti ja Majuri oli yllättävän hyvä, ei pelännyt edes tuomareita. Minulla oli ihan hyvät fiilikset radasta, mutta en ajatellut, että voisimme sijoittua. Sain juuri lastattua Majurin koppiin, kun Iina juoksi trailerille ja huusi "Oona sä voitit! Sun pitää mennä palkintojen jakoon!". Olin oikeasti aivan ällikällä lyöty, suurinpiirtein tuijotin suu auki, enkä oikein tajunnut, että miten ihmeessä me voitimme. Menin palkintojen jakoon valitettavasti ilman Majuria, minulla oli käsissäni Majurin loimi, joka oli siihen jäänyt. Se on yksi parhaimmista kokemuksista Majurin kanssa kisoissa, vaikka voitto ei ollutkaan kuin raviohjelmasta.


PPR 4.5.2008
Ensimmäiset estekisani Majurin kanssa olivat PPR:ssä. Majuri oli ihan hermona ja pelkäsi esteitä kauheasti. Kielsimme tokalle esteelle kaksi kertaa, josta tuli hylky, mutta muuten Majuri hyppäsi kuitenkin ihan hyvin. Esteitä kisasimme sinä vuonna vielä kolme kertaa. Mäntsälä oli niin pelottava paikka, että Majuri kielsi heti ensimmäiselle esteelle kaksi kertaa.

Elokuussa olleet kisat Jokelassa olivat kuitenkin ne pahimmat. En luottanut Majuriin kovinkaan paljoa, koska edellisissä kisoissa oli tullut niin paljon hylkyjä. Kaikki meni kuitenkin hyvin, verkassa Majuri hyppäsi hienosti, mutta sateen takia kisat siirrettiin ulkokentältä maneesiin. Radan rakennukseen meni aikaa ja odottelu hermostutti minua ja Majuria. Koska Jokelan maneesi on niin kapea, niin rata näytti aivan erilaiselta kuin ulkokentällä, jossa olin siihen tutustunut. Minulla alkoi tulla paniikki, etten osaa rataa ja paniikki oli vielä päällä radalle mentäessä.

Eihän siitä mitään tullut, Majuri ei hypännyt yhdenkään esteen yli ja vaikka esteet laskettiin puomeiksi, oli työ saada se edes yhden puomin yli. Majuri oli sen oloinen, kuin se ei olisi ikinä nähnytkään estettä ja ei tietäisi mitä pitää tehdä. Se oli todella noloa ja minun olisi tehnyt mieli vain lähteä radalta pois. Minulla oli olo, etten enää ikinä tule kisoihin, kun se oli niin nöyryyttävää. Lastasin Majurin traileriin, enkä osannut silloin selittää, miksi ihmeessä Majuri ei hyppää, mikä siinä on vikana? Verkassa menee hienosti, mutta radalla se jäätyy. Vikahan oli tietysti minussa, hermoilin niin kovasti itse, kun kisat siirrettiin maneesiin, etten olisi edes halunnut startata kisoissa. Miksi Majuri olisikaan hypännyt, kun minä viestitin sille koko ajan "en halua hypätä".

LouRa 17.7.2010

LouRa 17.7.2010


Olisin halunnut jättää kisoissa käymisen siihen, mutta Majurin omistaja ehdotti, että käyn vielä pikku kisoissa Savintallilla kokeilemassa, jos siellä olisi rennompi ilmapiiri ja menisi paremmin. Suostuin siihen. Muuten kaikki olisi mennyt hyvin, mutta tallin kenttä oli veden peitossa ja liukas. Esteet olivat sumpussa ja käännökset olivat tiukkoja. Kielto tuli yhdelle esteelle, johon piti tulla todella tiukalla käännöksellä ja tästä menin sekaisin niin, että tulin huonolla tiellä seuraavalle, johon myös tuli kielto. Neljäs hylätty esterata oli piste i:n päälle. En halunnut mennä enää estekisoihin.

Savintalli 5.10.2008


Tämän takia vietin vuoden 2009 kotikentällä treenaillen. En halunnut mennä kisoihin, koska en ollut sinne selvästikään Majurin kanssa valmis. Kävin vain kaksissa kisoissa suorittamassa raviohjelman, koska ne olivat menneet ennenkin hyvin. Sain ihan hyvät tulokset raviohjelmista ja ajattelin, että voisin olla valmis kokeilemaan taas Helppo C:tä.

Vuoden tauon jälkeen menin Lopelle kisoihin Helppo C:hen. Se oli ehkä virhe, koska vaikka rata meni erittäin hyvin verrattuna edellisiin kisoihin, sain todella huonot pisteet tuomarilta. Olimme toiseksi viimeisiä. Viimeiseksi tullut oli myös lämminverinen. En voi sanoa, että tuomari harrasti rotusyrjintää, mutta siltä se tuntui. Jopa sellaiset, jotka unohtelivat radan, rikkoivat laukan raville ja menivät väärää laukkaa, mutta jotka eivät olleet lämminverisiä, saivat paremmat pisteet kuin me, vaikka suoritin radan ilman virheitä. Sain melkein yhtä huonot pisteet kuin viimeisenä ollut lämminverinen, joka lähes peitsasi radan läpi. No, olin rataan kuitenkin itse tyytyväinen, koska verkassa Majuri oli ollut todella hermostunut ja sain sen mielestäni suhteellisen hyvin rauhoittumaan radalle.

Seuraavassa kuussa kävin PPR:ssä uudelleen kisoissa ja ne menivätkin todella hyvin. Majuri ei pelännyt mitään ja oli melko hyvin kuulollakin. Sain luottoa siihen ja olin todella tyytyväinen suoritukseemme.


PPR 22.8.2010
Parin kuukauden päästä sain kuulla, että Mallun tallilla järjestetään pienet harjoitusestekisat. Kaksi vuotta olin kieltäytynyt estekisoista, koska olin saanut tarpeekseni jatkuvasta kieltelystä. Olin kuitenkin treenannut esteitä kotona, ja ne sujuivat hyvin. Viimeiset koulukisatkin olivat menneet hyvin, Majuri oli ollut todella rauhallinen, joten lopulta päätin kokeilla esteitä uudelleen. Menin kisoihin oletuksella, ei stressiä, käyn kokeilemassa, jos Majuri kieltää ja menee huonosti, niin ihan sama, ainakin olen yrittänyt. En tehnyt itselleni turhaa stressiä, joten en puunaillut edes varusteita ennen kisoja sen kummemin ja menin kisoihin samoilla varusteilla, joilla kotonakin ratsastelin.

Yllätys olikin suuri, kun Majuri hyppäsi, se todellakin hyppäsi ilman kieltoja, ei pelännyt edes sellaisia esteitä, joita olisin sen luullut pelkäävän. Jopa monet tuntiponit kieltelivät niille esteille. Majuri oli innoissaan ja olin ihmeissäni, kun suoritimme radan puhtaasti ja sijoituimme kolmanneksi. Minut yllytettiin jälki-ilmoittautumaan seuraavaan luokkaan, johon menin samalla asenteella. Majuri puhkui intoa ja suoritti senkin radan ilman virheitä ja olimme toisia. Kunniakierroksella Majuri innostui laukkaamaan ja heitti ilopukkia, siis Majuri, meidän Majuri oli niin innoissaan, että heitti pukkia? Kyllä. Ne olivat viimeiset kisamme ennen pitkää sairaslomaa ja niistä jäi kyllä hyvä fiilis.

Tänä vuonna voisin aloittaa uudelleen kisoissa käymisen, kun nyt tiedän miten niihin pitää suhtautua. Pitää luottaa hevoseen ja itseensä, ratsastaa niin hyvin kuin osaa, eikä ottaa sitä niin tosissaan.2007
4.11. Jokela (JOKERA), Helppo C, 52,78 % 10/13
2008
18.11. Hyvinkää (HyvUra), Helppo C, 43,88 % hylätty
6.12. Jokela (JOKERA), Helppo C, 46,67 % 7/8

2008
13.1. Jokela (JOKERA), Raviohjelma, 70,00 % 1/5
4.5. Kellokoski (PPR), 40 cm, hylätty
1.6. Mäntsälä (MänRa), 50-60 cm, hylätty
14.6. Jokela (JOKERA), Helppo C, 52,50 % 19/22
12.7. Loppi (LouRa), Helppo C, 54,00 % 23/25
12.7. Loppi (LouRa), Perusmerkki, 52,31 % 7/7
10.8. Jokela (JOKERA), Raviohjelma, 60,63 % 13/21
10.8. Jokela (JOKERA), 50-60 cm, hylätty
5.10. Savintalli, 40cm, hylätty

2009
18.1. Jokela (JOKERA), Raviohjelma, 65,00 % 6/13
4.7. Jokela (JOKERA), Raviohjelma, 57,50 % 1/2

2010
17.7. Loppi (LouRa), Helppo C, 53,33 % ei tuloksia
22.8. Kellokoski (PPR), Perusmerkki, hyväksytty
22.8. Kellokoski (PPR), Helppo C, 57,77 % ei tuloksia
31.10. Hyvinkää (MS-tallit), 40-50 cm, 3/?
31.10. Hyvinkää (MS-tallit), 60-70 cm, 2/6

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Hyvä ilmavara tos savintalli kuvassa:)

    VastaaPoista
  2. Kiitti :) joo Majuri on aina tykänny vetää pienemmätkin esteet yhtä korkeelta yli ku isommatki :D sen takii tykkään hypätä sillä mieluummin vähän isompia esteitä, niin noi hullut hypyt ei tunnu niin isoilta ja pysyy paremmin kyydissä :D

    VastaaPoista