keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Minä muiden hevosten selässä

Pikkis 2007
Juuri kun eilisessä postauksessa sanoin, etten todellakaan muista kaikkia hevosia joita olen ratsastellut, niin nyt pitäisi sitten ruveta muistelemaan :D No, kovinkaan paljon en nykyään muiden kuin Majurin selässä käy, mutta joskus tuli välillä ratsasteltua kolme tai neljäkin heppaa päivässä.

Ensimmäisenä tulee mieleen Pikkis. Pikkistä olen vuokrannutkin hetken aikaa ja myöhemmin ratsastelin sillä silloin tällöin lähinnä maastolenkkejä. Pikkis oli lämminverinen ex-ravuri, kova menemään ja todella herkkä suustaan. En koskaan oikein löytänyt sitä yhteistä säveltä Pikkiksen kanssa, se oli niin herkkä ja en vain yksinkertaisesti yhtään sopinut sille. Pikkis oli kuitenkin mukava maastoheppa, ei pelännyt mitään ja olisi jaksanut mennä vaikka kuinka pitkiä lenkkejä intoa puhkuen!Ensimmäinen vuokrahevoseni Pelli oli myöskin lämminverinen ex-ravuri. Muutaman kuukauden ehdin Pelliin tutustua. Olin silloin ihan ihastunut Pelliin, se oli jotenkin niin mukava hevonen; rauhallinen, mutta tarvittaessa siltä löytyi vauhtiakin. Pelli oli yhteistyökykyinen hevonen ja teki mitä pyydettiin.


Pelli 2007
Pelli 2007

Majurin kanssa pitkään samassa pihatossa asunut Reetu tuli myös hyvin tutuksi. Repa on isokokoinen lämminverinen, myöskin ex-ravuri. Ratsastelin Reetua aika useinkin, joskus jopa säännöllisesti (olisko ollut kerta/kaksi viikossa?). Reetu oli usein aika kankea ja yhdessä vaiheessa se punki todella paljon lapa edellä. Se oli semmonen hömelö Hessu Hopo :) Kun Repan kanssa pääsi yhteisymmärrykseen, niin se meni oikein mallikkaasti. Repa oli aika samantyylinen kuin Majuri, hieman laiska, mutta kuitenkin todella yritteliäs ja yhteistyökykyinen. Eli ihan mukava tapaus.


Reetu 2009
Reetu 2009


Dessi tuli tutuksi vuonna 2009 ja silloin heti alkuun menin Dessillä aika useinkin. Nyt myöhemmin, kun Dessi on Iinan omistuksessa, niin olen mennyt sillä lähinnä silloin kun Iina ei itse pääse. Dessi oli silloin alussa aika kamala kaahottaja, nykyään se on ihan kiva ratsastaa. Dessin kanssa pitää olla rauhallinen ja päättäväinen. Se ei anna mitään helposti ja on sinänsä mukavan haastava tapaus. Sitten kun se antautuu, niin se on todella ihanan pehmeä ratsastettava.

Dessi 2011
Seuraava lämminverinen, jolla ratsastelin viime kesänä enemmänkin on Kylli. Kylli oli silloin 7-vuotias ja sillä oli aloitettu ratsukoulutus. Sain ratsastaa ja viedä vähän eteenpäin Kylliä viime kesänä pari kuukautta. Ratsastin sillä useampana päivänä viikossa, kun Majuri oli sairaslomalla. Kylli oli erittäin nopea oppimaan, kuunteli hienosti ratsastajaa ja oli todella potentiaalinen nuori tamma. Olisin voinut sen kanssa pidempäänkin touhuta ja katsoa miten pitkälle sen kanssa pääsee, kun se oli sen verran mukava tamma, mutta se muutti tallilta pois.

Kylli 2011

Vilma 2010
Nuorta suomenhevostamma Vilmaa tuli myös pari vuotta sitten ratsasteltua enemmänkin. Se opetteli ratsun juttuja ja autoin niissä hommissa. Vilma oli luonteeltaan vähän pahankurinen, sille ei oltu ilmeisestikään sen ensimmäisinä vuosina opetettu käytöstapoja tai mitään muutakaan. Se oli potentiaalinen suokki, sillä oli todella hyvä, pyörivä laukka ja se oli melko nöyrä ja herkkä ratsastettava. Sitä oli opettavaista ratsastaa, koska se ei osannut kovinkaan paljoa ja sen kanssa joutui aloittamaan kaiken alusta. Vilma on oikeastaan ainoa suokki, jonka ratsastuksesta olen oikeasti pitänyt. Ja Vilma kyllä muutti käsitystäni suokeista, koska aikaisemmin olen mennyt vain sellaisilla suokeilla, jotka painavat kädelle ja menevät eteenpäin kuin katujyrä ja Vilma ei ollut ollenkaan sellainen. Tähänkin pikkutammaan olisin voinut tutustua enemmänkin, mutta se lähti tallilta.

Vilma 2010
Vilma 2010

Säkäkorkeudeltaan noin 175 cm, iso puoliverinen Wallu tuli myös tutuksi. Ratsastelin sillä silloin tällöin, mutta vuoden 2009 alkupuoliskolla hyppäsin sillä kerran viikossa. Wallu oli osaava kouluhevonen, minulle ehkä turhan isoliikkeinen ja sitä joutui aika paljon lämmittelemään, ennenkuin sen sai koottua alle. Sitten kun sen kanssa sai asiat sujumaan, se oli oikein mukava ratsastaa. Estepuolella tykkäsin siitä tosi paljon, vaikka se olikin kouluratsastukseen painottunut. Sillä oli lennokas hyppytyyli ja se hyppäsi helposti esteen kuin esteen yli.

Wallu 2009

Jussi 2009
Lämminverinen ruuna Jussi asusteli monta vuotta samalla tallilla. Auttelin Jussin ratsastuksessa ja liikutuksessa silloin tällöin. Jussi ei ihan minun tyyppiäni ollut, se oli aika vaikea ratsastettava ja sillä oli haastavaa saada hyvä tahti, kun sen takapää tuppasi ainakin alkuaikoina laahaamaan. Myöhemmin Jussin omistaja on kehittynyt sen kanssa tosi paljon ja myöhemmässä vaiheessa se olikin paremman tuntuinen ratsastettava.

Jussi 2008


Eetu oli myöskin ratsunalkeita opetteleva lämminverinen. Eetulla ratsastin muutamia kertoja ja se oli reipas ja oppi tosi nopeasti jutun idean. Niistä muutamasta kerrasta jäi mieleen, että se oli miellyttävä ratsastaa ja haki itse hyvin oikeaan suuntaan.

Saikalla (lv-tamma) ratsastin muutaman vuoden aikana melko paljonkin. Silloin se oli kova menemään, mutta kun rauhoittui ja jaksoi keskittyä, niin se oli ihan osaava tamma.

Saika 2008


Jossun hevosella Aksulla menin myös silloin tällöin. Ensimmäisiä kertoja, kun Aksulla menin, en tajunnut sitä hevosta yhtään :D Myöhemmin, kun itsekin osasin ratsastaa paremmin, Aksu oli tosi kiva ratsastettava. Se oli mukavan "topakka" ja liikkui omilla jaloillaan, mutta kuitenkin rauhallinen. Kun siltä vaati, niin se teki kyllä hienosti.

Aksu 2009

Pelle 2008
Arabiruuna Pelle oli parina kesänä kesälaitumilla samalla tallilla ja niinä kesinä Iinan kanssa ratsasteltiin Pellellä aika paljon. Kävin Pellellä myös koulukisoissa HeB-radan. Pelle oli aluksi todella kankea, kun sen kanssa ei oltu hirveästi tehty koulujuttuja, mutta kuitenkin rento ja kuuliainen. Se oli loppujen lopuksi todella osaava koulussa ja esteillä ja nykyään sen omistaja taitaa sen kanssa kisatakin melko paljon. Pelle oli myös ihanteellinen maastoratsu ja aika paljon tuli sillä mentyä maastolenkkejäkin.Muita hevosia, joilla menin oli mm. Poveliina, Cassu, Rami, Ateena ja ponit Marie, Essi ja Emppu. Ehkä niitä oli vielä muitakin, joita en nyt muista :)

pv-tamma Poveliina 2010, erittäin mukava hevonen ratsastaa ja Pove on vanha estekonkari, eli osasi hypätäkin!

Poveliina 2010


Cassu-ponilla estekisat 2008, kävin Cassun kanssa myös koulukisoissa
Rami/Rambo 2008, järjettömän kokoinen suokki, jonka kanssa oli välillä vähän erimielisyyksiä :D

Emppu-poni 2009

On se kiva aina välillä päästä jonkun toisenkin hevosen selkään kokeilemaan, kyllä siinä aina jotain uutta oppii ja näkee vähän, miten ne ratsastustaidot muiden hevosten selässä toimii :)

4 kommenttia:

 1. Dessi näyttää iha tommoselt ponilta noitte muitte lämppärien seassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tommonen pikku lämppäri :D Varsinkin tossa kuvassa sillä ei oo vielä kauheesti lihastakaan, niin on tommonen ruikelo :D

   Poista
 2. Eksyin kattelemaan näitä vanhempia postauksia ja saa kyllä todeta taas, että ompas maailman pieni. Vuokraan nykyisin postauksesta löytyvää Reetua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanko totta, sepä kiva kuulla! Reetu tosiaan oli vuosia Majurin pihattokaverina ja jonkun verran Repalla myös ratsastelin :) Mukava heppa kaikin puolin! On kyllä maailma pieni :)

   Poista