sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Vierailulla Dessin luona

Hyviä fiiliksiä ja ahaa-elämyksiä. 

Kapusin pitkästä aikaa siskoni hevosen Dessin kyytiin. En edes muista, koska olen viimeksi Dessin selässä käynyt, koska meidän yhteistyö ei ole oikein koskaan luistanut kovin hyvin. Emme ole ymmärtäneet toisiamme yhtään, eikä Dessi ole koskaan tuntunut minunlaiselta hevoselta. Emme ole puhuneet samaa kieltä.

Eilen kuitenkin vierailin Iinan ja samalla maalaisjunttina kaupunkiin muuttaneen Dessin luona. Nousin Dessin selkään odottamatta mitään upeaa läpimurtoa, koska ajattelin, ettei meillä voisi vieläkään kemiat natsata kohdilleen. Jouduin kuitenkin nielemään sanani ja yllätyin todella paljon, kun perinteisen alkujännityksen jälkeen tamma alkoikin pikku hiljaa jopa toimimaan yhteistyössä. Jotain on tapahtunut.

Varmasti myös Dessi on muuttunut parempaan, mutta huomaan nyt, että myös minä olen oppinut Jaskan kanssa ihan hurjan paljon. Olen oppinut käyttämään lihaksiani ja vartaloani aivan eri tavalla, löytänyt kadonneet vatsalihakseni ja kuten valmentajakin viimeksi kehui, on keskivartalon hallintani hyvä ja minulla on suora ja vakaa istunta - ennen se ei todellakaan ole sitä ollut. Dessin ravikaan ei tuntunut enää yhtään pompottavalta, vaikken ole siinä koskaan ennen pystynyt kunnolla edes istumaan. Ja tamma antoi minun ratsastaa itseään vänkäämisen sijaan. Ihan mahtava tunne.

Tuo pieni tamma pääsi yllättämään minut positiivisesti ja olisin voinut ratsastaa pidempäänkin, sen verran hauskaa se oli. On pakko myöntää, että ensimmäistä kertaa ikinä pystyin Dessin selässä oikeasti jopa nauttimaan menosta. Tällä kertaa en ollut vain yhtä kysymysmerkkiä, että kuinka tämä hevonen toimii. Ja se on jo paljon.

On todella silmiä avaavaa ratsastaa välillä muitakin kuin omaa hevostaan. Etenkin tällaista, jonka kanssa ei ole ennen sujunut yhtään - siinä huomaa hyvin sen omankin kehittymisen. Tämä minun ja Dessin viha-rakkaussuhde taisikin nyt ponnahtaa enemmän sille rakkaus-puolelle.

Dessi on hevonen, joka antaa, jos osaat pyytää ja antaa vain sen verran kuin pyydät. Herkkä kuin mikä ja omalla tavallaan kuitenkin nöyrä, kunhan löytää ne oikeat nappulat. Oli ilo saada etsiä niitä nappuloita ja jo lyhyenkin ratsastuksen jälkeen löytää niistä osa.

15 kommenttia:

 1. Se on niin upea ja täysin oma tunteensa, kun huomaat, että yhtäkkiä yhteistyö sujuukin. ♥ Itsekin vuosi sitten lokakuussa kiikuin ekaa kertaa menevän suokin selkään. Vei mua ihan 6-0, juoksi alta ja hyvä kun pysyi edes joten kuten käsissä. Kun sitten pari kuukautta sitten menin sillä uudelleen, niin se meni paljon paremmin, pysyi käsissä ja oikeasti kuunteli apujani. Vuodessa voi tapahtua järkyttävän paljon huomaamattaan, vaikka miksei lyhyemmässäkin ajassa! On aina niin ihanaa lukea, kun muilla sujuu hyvin, siitä tulee itsekin hyvälle mielelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä mukava huomata, etenkin tuollaisen hevosen kanssa, jonka kanssa ei aiemmin ole natsannut yhtään :) Ihana tuo sinunkin kokemuksesi, niin sitä vaan kehittyy huomaamattaan :)

   Poista
 2. Onko teillä sun siskon kanssa hepat eri talleilla nykyään?

  VastaaPoista
 3. Niin se vaan usein hevosen toimimattomuus on kuitenkin satulan päällä, vaikka sinä oletkin kuvien ja videoiden perusteella ollut ennenkin hyvä ratsastaja.

  Minulle kävi myös yhden ponin kanssa samalla lailla. Aikaisemmin en tykännyt siitä yhtään eikä se minusta. Sain kokea jopa alkeistuntifiiliksiä, kun poni jumittui keskelle kenttää eikä liikkunut. En pitkään aikaan ratsastanut sillä. Sitten kerran vakioratsuni oli toisen käytössä ja minut "pakotettiin" kyseisen ponin selkään. Poni olikin heti kuulolla, kulki pehmeästi peräänannossa koko ajan ja oli ihan mahtava. Sellainen se oli sitä ennenkin ollut joillakin ratsastajilla eli vikaa ei ollut koskaan ollutkaan muualla kuin satulan päällä.

  Ex-inhokista tulikin lempparini, vakioratsuni ja sittemmin myös ensimmäisen oman kasvattini isä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, meidän tyylit ei Dessin kanssa vaan natsanneet ennen ja aina ihmettelinkin, että kuinka Iina sen oikein tekee kun en itse saanut Dessiä toimimaan :D
   Kuulostaa ihan mahtavalta kokemukselta tuo sinun, vieläpä noin että ponista tulikin suosikki myöhemmin :)

   Poista
 4. Moikka! Eksyin blogiisi googlen kautta ja löysin nuo mahtavat bannerit, niin teetkö niitä tilauksesta tällä hetkellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos kehuista, tällä hetkellä en uskalla lupailla bannereita kenellekään, ei riitä aika valitettavasti :/

   Poista
 5. Moi! Kiitos että olit linkittänyt blogisi mun blogin arvonnan yhteyteen, en ollut ennen tätä nähnyt ja nyt löysin, tykästyin ja liityin lukijaksi. Ihana hevonen sulla! :) Kävin teidän tallilla ennen Ruotsiin muuttoa ja mm. Elsa+Pia ovat ystäviäni monen vuoden takaa. Kerro terkkuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos paljon ja tervetuloa! :)
   Oho onpas hassu yhteensattuma, niin pieni tämä maailma ;)

   Poista
 6. Tosi kivan oloinen blogi sulla! Liityin lukijaksi. :)
  world-with-horses.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kiva että tykkäät :) Ja tervetuloa!

   Poista
 7. Laitoin sulle kuvahaasteen! :D http://topangan.blogspot.se/2015/12/kuvahaaste.html

  VastaaPoista
 8. Miksei Iina enää kirjoita blogiinsa?

  VastaaPoista