tiistai 11. kesäkuuta 2013

Astetta hörhömpi päivä

Eilen ratsastin pari tuntia ja kävin kentällä tekemässä kouluhommia. 
Majurin ei pitäisi tänään ainakaan olla hörhö ja virkeä. Ei kai nyt sentään?Voi kyllä vaan! Mikäs muukaan siellä odotti vastassa kuin akkunsa täyteen ladannut energiapommi. Tiedättekö kun siihen päälle lisää vielä niin kamalan pelottavan asian kuin savun. Naapurissa poltettiin nimittäin metsää juuri samaan aikaan. Mukava pieni savu siinä leijaili kaiken lisäksi.

Siellä sitä pelottavaa savua leijailee.

En halua kuulostaa mitenkään kyrsiintyneeltä, ehei, minullahan oli oikein kivaa. Ensin hain Majurin laitumen toisesta päästä, jossa se tyytyväisenä kökötti, en huomaa sinua, enkä varmasti tule vastaan.


Sain tämän laiskiaisen (laiskiaiseksi sitä siinä vaiheessa vielä luulin) kiinni ja lähdin raahaamaan sitä kuntoon laitettavaksi. Majuri pysähteli ihmeellisesti matkalla ja katseli savun suuntaan arveluttavasti. No juuri kun olin avaamassa porttia, tämä herra Hauska päättääkin kiskaista itsensä irti ja viilettää Dessin kanssa takaisin laitumen perimmäiseen nurkkaan. Sinne mistä juuri sen hain. Ihanaa.

Sinne meni.
Ei muuta kuin jalkaa toisen eteen ja uudelleen laitumen toiseen päähän. Tällä kertaa laitoin ketjunarun suuhun, se on ainoa keino, jolla Majuri pysyy jotenkin käsissä, jos päättää lähteä. Yrittihän se lähteä, mutta yritykseksi jäi. Onneksi.


Kuntoon laitto oli oikeastaan yhtä tuskallista. Ympäriinsä pyörivä, karkaamistilaisuuttaan odotteleva hevonen ei ole kovin mukava harjattava. Pikainen harjaus siis ja kamat niskaan.

Arvaatte varmasti millainen Majuri oli ratsastaessa? Tässä vaiheessa en enää edes kuvitellut saavani alle eilisestä puhki olevaa, rauhallisen lupsakkaa hevosta. Joo ei. Sen sijaan allani oli säpsyilevä ja hörhö otus. Mutta täytyy sanoa, että ravailulenkkimme meni jopa yllättävän hyvin. Vaikka Majuri oli valmiina pinkaisemaan pakoon ensimmäistä rasahdusta, niin se oli ihan mukavan virkeä ja hallittavissa. Ja Majuri jopa rauhoittui loppumatkasta.

Saipahan purkaa ainakin pöllöily energiaansa. Ehkä huomenna olisi parempi päivä. Ei pidä kuitenkaan toivoa liikoja.P.S. Jos et ole vielä katsonut, niin kurkkaa ihmeessä myytävät tavarani blogikirppiksestä!


10 kommenttia:

 1. Joo niin tuttu tunne toi laitumelta haku! Jusst ku oot portilla ja hakenu sen lihapullan sieltä peränurkasta, nii se kattoo sillee lällällää ja lähtee litomaa. :D

  Mut tui söpöjä kuvia ja muutekki hauska postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siinä vaiheessa kyllä tekisi mieli jättää se lihapulla sinne ja lähteä kotiin :D

   Kiitoksia! :)

   Poista
 2. Ei metsää, vaan peltoa polttivat! :) oisitpa nähny mikä savu pilvi siitä oikeen tuli heppojenki päälle!! :D olin juuri wiltsua liikuttamassa ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä että joku on perillä että mitä siellä touhuttiin :D Voi ei, onneks en ollu sillon lähössä Majurin kanssa, eihän siitä olis tullu mitään :D

   Poista
 3. Juu, tuo no kyllä harvinaisen ihana tunne, kun juuri laitumen perältä raahaamasi hevonen pinkoo takaisin :D

  http://pirinransu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Jep, on se varsinaisen mukavaa kun ne keksii meille tällästä kivaa lisä aktiviteettia :D

  VastaaPoista
 5. oona saisit päivittää blogiasi enemmän!! näin unta että mä ratsastin mujurilla!! oletko kisannu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivittelisin, jos ylimääräistä aikaa olisi enemmän :)
   Aijaa hassua, millaista unta? :D
   En ole pitkiin aikoihin kisannut, mutta seurakisoissa olen aina välillä käynyt :)

   Poista
  2. unessa minä ratsastin majurilla ja sinä kävelit vieressa :D majuri on söpö!!

   Poista
  3. Heh, hassua että joku muukin näkee Majurista unta :D Majuri on kyllä söpö :)

   Poista