>> LÄMMINVERINEN, RUUNA
>> SYNTYNYT 28.6.1996
>> KUOLLUT 2.12.2014
>> OMISTAJA OONA K.
>> YHDESSÄ 24.7.2007 - 2.12.2014


Majuri nukkui ikiuneen 2.12.2014. Lepää rauhassa rakas Majuri

Tämä pitkätukkainen komistus on Majuri. Majuri on lämminverinen ravihevonen, yhden startin elämässään juossut entinen kiertolainen. Joskus aikoinaan pelätty ja hullunleiman otsaansa saanut tapaus, jota kukaan ei halunnut. Paitsi minä. Kohtalo saattoi meidät yhteen vuonna 2007. Minulta oli juuri menehtynyt vuokrahevonen ja kaipasin uutta hevosta elämääni. Sain paljon parempaa kuin vain hevosen. Sain Majurin, elämäni hevosen.Kaikki alkoi kesästä 2007, kun näin Majurin ensimmäisen kerran. Pälyilevä ja pelokas katse, jännittynyt keho. Mene pois oli Majurin ensimmäinen viesti minulle. Majuri oli kurittomuudestaan, rauhattomuudestaan ja ilkeydestään huolimatta kiehtova tapaus. Luotaan työntävä ja pelokas, käpertynyt syvälle kuoreensa suojaan.

Minulle tarjoutui tilaisuus ratsastaa Majuria ja tartuin heti tilaisuuteen. Majuri oli kömpelö, hepuleita saava ja turta. Pidin Majurista, Majuri kuunteli mitä minulla oli sanottavaa ja yritti aivan tosissaan. Majuri tuntui nauttivan siitä kun sai tehdä jotain, olihan se seisonut ties kuinka pitkään tekemättä mitään.

Minulle sanottiin heti alkuun, että Majuri on kuin minulle tarkoitettu, että sovimme todella hyvin yhteen. Tunsin sen itsekin ja tiesin, että tämän hevosen kanssa haluan yrittää rakentaa luottamusta. Otin siis haasteen vastaan. 24.7.2007 oli päivä, jolloin minulla oli uusi vuokrahevonen. Hevonen, joka oli täysi arvoitus. Ulkoapäin kova kuin kivi, enkä vielä tiennyt, että Majuri kantoi kuorensa sisällä maailman kauneinta ja herkintä olentoa.

Alku oli hankalaa johtuen Majurin huonosta menneisyydestä. Hakkaamisen, hoitamatta jättämisen ja ymmärryksen puutteen keskellä elänyt Majuri oli oppinut pelkäämään ihmistä. Majuri riistäytyi vapaaksi lukuisia kertoja, tuli langoista läpi, yritti potkia ja purra ja oli uhmakas. Majuri oli selkeästi yhden ihmisen hevonen ja minä valikoidun Majurin omaksi ihmiseksi.

Ratsastaessa Majuri osasi silloin juuri ja juuri perusasiat. Se oli erittäin ruosteessa, tasapainoton ja lihakseton. Laukata Majuri ei juurikaan osannut ja työskentely oli tahmaista. Olemme ottaneet pieniä askeleita kerrallaan kohti luottamusta ja yhteisymmärrystä.

Vuosien kuluessa Majurin luonneongelmat alkoivat helpottaa, se kasvatti luottamustaan minua kohtaan ja oppi ratsun alkeita. Minulle kävi päivä päivältä selkeämmäksi, että Majuri on se hevonen, jonka kanssa tahdon edistyä ja jonka luottamuksen haluan saavuttaa.

Kesäkuussa 2010 Majuri siirrettiin puoliksi minun omistukseeni ja huhtikuussa 2013 sain Majurin kokonaan itselleni. Käytännössä mikään ei muuttunut, koska Majuri on alusta alkaen ollut "minun hevonen".

Majurin kovan kuoren alta paljastui hurmaava hevonen ja siitä kouliutui kelpo harrasteratsu. Suurin saavutuksemme on kuitenkin luottamus, joka on molemmin puoleista. Majurin ei tarvitse enää pelätä ikinä.

Nykyään Majuri on kiltti ja rauhallinen, mutta aina pilke silmäkulmassaan. Majuri on oppinut kunnioittamaan ihmistä peloistaan huolimatta ja kaiken kokemansa jälkeen Majurista on tullut juuri se Majuri josta pidän. Majuri on ensimmäinen oma hevoseni. Mutta Majuri on myös paljon enemmän. Majuri on elämäni hevonen. Elämäni suurin aarre.

Loppuvuodesta 2014 Majurin mahavaivat pahenivat ja hoidoista huolimatta maha ei enää jaksanut toimia. Majuri pääsi kivuistaan joulukuussa 2014. Majurilla on ikuinen paikka sydämessäni. Kiitos kaikesta, elämäni hevonen ♥
27 kommenttia:

 1. tiiätkö kuinka kauan majuri on ollu orina ennen ku se on ruunattu? komia kaveri kaikinpuolin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on kastroitu vuonna 99 eli kolme vuotta ollut orina.

   Poista
  2. kolme vuotta? taitaa olla 13 vuotta :D ellet elä vuodessa 2002 ;D

   Poista
  3. Kyllä, 3 vuotta. Kysymys kun oli, kuinka kauan Majuri oli orina, ennenkuin ruunattiin. Kolme vuotta ollut orina, 13 vuotta ollut ruunana :)

   Poista
 2. ei luota ihmiseen, koska ryöstäytyy käsistä jos taluttaa. ja sanoit että majuri on laiska, ja lopussa tekstissä lukee yhtäkkiä että energinen tapaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majuri ryöstäytyi ennen käsistä monia kertoja viikossa, nykyään ei juuri koskaan. Eli luonne on muuttunut ja luottamusta tullut. Majuri on kyllä todella laiska, tuolla energisellä tapauksella olen tuossa yhteydessä tarkoittanut sitä, että jos se seisoo muutamiakin päiviä, niin siitä tulee hösöttävä, kun energiaa kertyy liikaa. Sen takia seisottaminen hirvitti, koska vaikka Majuri yleensä on laiska, sillä ihan luontaisesti "nousee päähän" kun joutuu seisomaan. Oliko tekstini noin epäymmärrettävä? :D

   Poista
 3. aa nyt tajusin :D ei ollut siis epäymmärettävää lukea, luin vaan miten sattuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä :D Ja kiva että kysyit, tekstinikin voi välillä olla vähän sekavaa... :)

   Poista
 4. Apua onpa lyhyessä ajassa kerennyt tapahtua paljon! Onnea kavioliittoon :)
  En tiedä muistatko mua mutta Ponilaaksossa silloin aikanaan tutustuttiin ;) Liityin lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) joo muistanhan minä, etkös sä ostanu Kikun sieltä itsellesi? :)

   Poista
  2. Juu Kikun ostin sillo reilu kaks vuotta sitten :)

   Poista
  3. Joo, niin muistelinkin :) Se oli kyllä aina niin sun tyyppinen hevonen. Ihanaa, että sait sen sitten ihan omaksi! :)

   Poista
 5. Millä sä muokkaat videoita ja kuvia? :) Tai noi kuvat tossa? Ja yleensäkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osan noista kuvista on muokannut kaverini photoshopilla, mutta itse muokkaan gimpillä ja käytän myös netissä olevia ohjelmia esim. Pixrl ja Picmonkey :) Videoita en ole tehnyt juurikaan itse.

   Poista
  2. Mutta siis noi videot jotka on tossa ylempää millä ne on muokattu? :)

   Poista
  3. Ei mitään hajua, kun en ole tehnyt niitä itse :)

   Poista
 6. ihana majuri!:) siistejä kuvia!

  VastaaPoista
 7. Selailin hevosihmisten blogeja ja aloin lueskella tätä, todella mielenkiintoista ja teidän tarinanne kuulostaa ihan huipulta! Liityin lukijaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia, kiva kuulla! :) Ja tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 8. Tulee mieleen vähä oma ponini. Vanha sirkusponi ja siellä varmaan lyöty ja muutenkin kohdeltu väärin. Ratsastuskoulussakin oli ollut ja ymmärrän kyllä miksi ei enää. Selvästi yhden tai kahden ihmisen hevonen. Ensin oli arka, mutta nyt luottaa jo minuun ja kyllä siihen menikin aikaa. En vaihtaisi mistään hinnasta pois, niin paljon on yhdessä koettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääli, että sinunkin poniasi on kohdeltu huonosti joskus :/ Onneksi poni on kuitenkin lopulta päässyt oikean ihmisen luokse!

   Poista
 9. Hei. Halusin vain muistuttaa, että hevosen lautasten päälle ei koskaan saisi muodostua "sydäntä". Silloin on hevonen jo aivan liian lihava ja altis laminiitille, jännevammoille ja ähkylle. Laminiitti on sairaus, joka kehittyy pitkällä aikavälillä ja johtaa kavioluun painumisen kavion läpi. Tila on hevoselle hyvin kivulias jo ennen varsinaisten kaviokuumeoireiden (tyypillisiä seisoma-asentoja) alkamista ja on silloin jo akuutti. Otathan tämän huomioon ruokkiessasi hevostasi?
  PS. Voi toki olla, että kuvat paisuttavat hevostasi, mutta omaan silmääni näin.. Voit googlettaa sanan laminitis, niin näet, mitä laminiitti aiheuttaa kavioille. Ihan jo yleissivistyksen kannalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että kuvat mitenkään voivat paisuttaa hevosta. Toki joku kuvakulma saa hevosen näyttämään erilaiselta, mutta täällä on aika paljon esillä kuvia eri kuvakulmista, joten tuskin siitä on kyse.
   Tällä hetkellä tai vielä tuossa kuukausi sitten Majuri oli liian laiha, luut tuntuivat ikävästi ja kylkiluut paistoivat, joten ei sitä kyllä lihavaksi olisi voinut kutsua, korkeintaan heinämahaiseksi. Tällä hetkellä Majuri on kevyellä liikunnalla, jonka takia ylimääräistä saattaakin kertyä. Onneksi sen saa sulatettua pois, kun kunnon treeni saadaan taas aloitettua.
   Ja Majuri on aina ollut pyöreähkö (vähintäänkin heinämahainen), joskus lihavahkokin, muttei koskaan sairaalloisen lihava, joten itse en ole tuosta asiasta huolissani. Kiitos kuitenkin kommentistasi :)

   Poista
 10. Minulla tuli vain mieleen että etkös yhdessä välissä myynyt hevosta? Vai muistanko toisen blogin kirjoituksen... :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ollut myymässä, varmaan muistelet jotain toista blogia :)

   Poista
 11. Minkä korkuinen majuri on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkaa mittausta ei ole, mutta noin 160cm :)

   Poista