tiistai 2. syyskuuta 2014

Klinikalla vietetty yö ja pahoja uutisia

Kello on jotain seitsemän ja kahdeksan välillä sunnuntai-iltana. Teen Majurin ruuan valmiiksi, otan varusteet esille ja lähden hakemaan Majuria laitumelta. Minut nähdessään Majuri hirnuu, kävelee rivakasti portille ja jää odottamaan. Hörisee vielä, kun tulen lähemmäs porttia. Outoa, ei Majuri yleensä niin tee. Pieni paha aavistus nousee kurkkuuni.

Huomaan heti, että kaikki ei ole normaalisti. Majurin pää on turvonnut leuan alta ja poskesta, se on rauhaton ja tiputtelee ruokaklimppejä suustaan. Se ei tee kakkaa karsinassa odotellessaan. Päivystävä eläinlääkäri epäilee hampaissa olevan jotain. Se vaatii kiireellistä hoitoa, joten lähdemme viemään Majuria klinikalle yhdeksältä illalla.

Peräsuoli tutkitaan tukosten varalta ennen rauhoittavaa. Ei tukosta, uloste näyttää hyvältä ja suoli on pehmeä. Majurilta otetaan verikoe ja sille annetaan rauhoittavaa hampaiden tutkimista varten. Hampaista ei yllättäen löydy mitään muuta kuin pienen pieni raspausta vaativa koukku. Verikokeista selviää, että suolistossa on jotain ongelmaa ja Majurin keho on hieman kuivunut.

Majurin suoli ultrataan. Ultrakuvissa näkyy paksusuolessa todella lievää tulehdusta ja nestettä. Eläinlääkäri ei osaa sanoa, onko kyseessä krooninen juttu, joka vain tuli nyt sattumalta esille vai onko kyseessä akuutti tilanne. Majuri letkutetaan nenämahaletkulla. Eläinlääkäri suosittelee jättämään Majurin yöksi tarkkailuun ja letkutukseen, jos verikokeissa näkyvä suolistoon liittyvä arvo onkin akuutti. Majuri jää klinikalle.

Yöllä Majuri on kakannut normaalisti ja ollut normaalin oloinen. Veriarvoissa matalalla ollut arvo on kuitenkin laskenut entisestään. Majurilta otetaan matonäyte ja mahalaukku tähystetään. Ensimmäinen mahalaukun tähystysyritys menee pieleen, koska Majurilla on paastosta huolimatta vielä paljon heinää vatsassa. Majuri letkutetaan ja sitten odotellaan.

Seuraavalla tähystysyrityksellä nähdään koko vatsalaukku. Tulokset ovat odottamattomat. Lähdimme viemään Majuria klinikalle turvotuksen takia ja tulimme takaisin mahalaukussa olevan kasvaimen kanssa. Nyt odotellaan tietoa, onko kyseessä hyvän- vai pahanlaatuinen muutos. Hoito aloitettiin mahahaavalääkityksellä ja kolmen viikon päästä on kontrollikäynti. Siihen mennessä madotan Majurin ja saan tulokset kasvaimen laadusta. En voi muuta kuin toivoa, että tulokset olisivat hyviä ja kasvain olisi hoidettavissa. Nyt sitä alkaa arvostamaan niitä pieniäkin hetkiä, jotka on Majurin kanssa viettänyt. Toivon sydämestäni, että niitä olisi vielä edessäpäin.


30 kommenttia:

 1. voi ei :( paljon voimia sinne, toivottavasti mauri selviää tästä!

  VastaaPoista
 2. Hurjia uutisia :( voisiko tämä olla ollut ongelmana majurin pysähtelyongelmaan? Kaikki peukut pystyssä majurille! <3

  VastaaPoista
 3. Herranjumala! Olipa järkytys! Olen todella pahoillani ja toivon mahdollisimman hyvää jatkoa tälle kamalalle episodille :(. Voi itkut! Majuri on niin upea hevonen.

  VastaaPoista
 4. Eikä! Isot voimahalit täältä ja paljon tsemppiä <3

  VastaaPoista
 5. Pidän peukut pystyssä, toivottavasti selvitään pelkällä säikändyksellä!

  VastaaPoista
 6. toivottavasti majuri selviää tosta... :/ oon aika uus lukija joten en oo kauheen kauaa teidän menoa seurannut, mut majuri ainaki vaikuttaa aiva ihanalta hevoselta ja tykkään ihan hirmusesti sun blogista! paljo tsemppiä <3

  VastaaPoista
 7. Voi kamala! :( Hurjasti tsemppiä teille ja toivotaan parasta!

  VastaaPoista
 8. Voi mahdoton, mitä sitä voikaan hevoselta löytyä =(
  Hirveän paljon tsemppiä, pidetään peukkuja, että olisi hyvänlaatuisesta kyse..
  Jaksamisia!!

  VastaaPoista
 9. Harmi:( Toivottavasti Majuri on kunnossa.

  VastaaPoista
 10. Voi ei, voimahalit sinulle ja paranemisia Majurille. Me pidetään peukut pystyssä ja toivotaan parasta!

  VastaaPoista
 11. Apua, kamalasti tsemppiä sulle ja paranemisia Majurille..:'(♥

  VastaaPoista
 12. Voi kamalaa :( Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin :(

  VastaaPoista
 13. Voimia sinne ja pidän peukkuja, että olisi hoidettavissa! ;(

  VastaaPoista
 14. Voimahalit molemmille, täälläkin on peukut ja varpaat pystyssä!

  VastaaPoista
 15. Voimia ! Pidetäänpä peukut pystyssä täälläkin.

  VastaaPoista
 16. Voimantoivotukset myös täältä! Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin!

  VastaaPoista
 17. Voimia! Täällä pidetään kaikki peukut, tassut ja kaviot pystyssä Majurin puolesta <3 :(

  VastaaPoista
 18. Aikamoinen pommi kyllä. Olen ymmärtänyt, että Majurilla on ollut jo pidempään jotain häikkää (välillä mennyt paremmin ja välillä huonommin), joten onkohan syy piilennyt tässä. Voimia kovasti!

  VastaaPoista
 19. paljon voimia sekä sulle että majurille <3

  VastaaPoista
 20. Kiitos kaikille tsempeistä! <3 Toivotaan parasta ja pelätään pahinta :(
  Kun jotkut kysyivät, niin luulisin, että Majurin ajoittainen haluttomuus on saattanut hyvinkin johtua tästä.

  VastaaPoista
 21. Hirmu paljon tsemppiä!! ♥ hyi kun alkoi jo valmiiksi pelottamaan, kun ollaan juuri matkalla klinikalle.. koskaan ei voi tietää mitä löytyy, vaikka ihan perustarkastukseen ollaankin menossa :/

  VastaaPoista
 22. Voiei, tsemppiä hirmuisesti! ♥ :(

  VastaaPoista
 23. Voihan hittolaine! Tsemppiä kovasti!

  VastaaPoista
 24. Kiitos teillekin tsempeistä <3
  Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu, mutta toivotaan, että teillä Kiki sujui klinikkareissu ilman mitään huonoja uutisia!

  VastaaPoista
 25. Aivan älyttömästi tsemppejä, tuollaisia uutisia ei varmasti ole helppo kuulla :( Paranemisia Majurille, toivotaan että hevonen tulee vielä kuntoo ja saatte vielä monta yhteistä vuotta! :)

  VastaaPoista