keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Irtona juoksentelua!

Olen aika paljon harrastanut nyt lähiaikoina Majurin irtojuoksutusta. Yksi syy on se, että emme ole pitkään aikaan päässeet kunnolla vedättämään maastoon höyryjä pois ja lihaksistoa auki. Irtona juokseminen siis saa toimia varakeinona nyt jonkin aikaa.

Olen miettinyt, olisiko parempi, jos hyppäisin irtona lämmittelyiden jälkeen vielä selkään, auttaisikohan se Majuria vetreytymään ja heräämään nopeammin ennen ratsastusta. Toisaalta, en halua joka päivä ruveta vääntämään koulua, vaan haluan pitää Majurilla myös pelkästään irrottelupäiviä, ettei se kyllästy kentällä touhuamiseen.

Meidän maastomme ovat aika rajalliset. Etenkin talvella ne koostuvat lähinnä kävelypoluista ja autoteistä. Sen takia maastoilu jää usein liian vähäiseksi ja poden huonoa omaa tuntoa siitä, etten harrasta Majurin kanssa tarpeeksi monipuolisesti ja pelkään, että se kyllästyy. Onneksi kohta on taas kesä ja mahdollisuudet tekemiseen ovat paljon paremmat!

Mitä te tykkäätte irtojuoksutuksesta? Kuinka usein teette sitä ja hyppäättekö yleensä selkään vielä sen jälkeen?

 Kuvat ovat maaliskuulta Jasun kuvaamia.


14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia Majurista ! Itselläni sama huoli kuin sinulla talvella ! Sillä meidänkin maastot ovat talvisin pelkkiä köpöttely polkuja ja autoteitä :s

  Itse irtojuoksutin pitkästä aikaa viime viikolla, ja näki, ettei hepo ole vähään aikaan päässyt päästelemään ! :) Yleensä aina kun olen irtojuoksuttanut, hyppään vielä selkään ja ratsastan talliin, sillä muuten tallimatkasta tulee melkoista kaaosta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On kyllä inhottavaa, kun talvisin maastoilusta tulee lähestulkoon pelkästään köpöttelyä.
   Heh, kummasti ne aina innostuu kun pääsee "vapaaksi" :)

   Poista
 2. Ihania kuvia c:

  Tykkään irtojuoksuttaa muutaman viikon välein meidän tammaa, ruuna ei siitä mitään tajua. Yleensä en sen jälkeen enää ratsasta, koska tamma vetää sen verran vauhdikasta rodeota, että alkaa välillä hirvittää... Nyt on tosin jäänyt vähän vähemmälle koska kentällä ei saa porttia kiinni ja maneesin en voi mennä koska sairastan syöpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Välillä on kyllä Majurillakin sellaista menoa, että oksat pois! Voi ei :( Saanko udella, minkä takia maneesiin ei voi mennä? :<

   Poista
 3. Ihania kuvia ja muutenkin kiva blogi sinulla! :)

  Itse en voi juoksuttaa omaa lv-tammaani irtona sillä meillä ei ole aidattua kenttää. Ja sitä kun ei voi päästää pihaankaan (hevoset omassa pihassa) vapaaksi juoksemaan, sillä silloin sillä käy joku ihme kilahdus korvien välissä ja se kirjaimellisesti sekoaa :D Suokki ja shettis sen sijaan saavat rallitella kerran kaksi viikossa vapaasti pihassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Välillä ne kyllä sekoaa irtona pelleilystä ihan kunnolla! :D Ohhoh, aika kumma, että ne pysyvät pihalla :o

   Poista
 4. Voii miten sulosia kuvia !

  Mä irtojuoksuttelen aika usein, kerta viikkoon ehkä suunnilleen. Tekee hyvää niin mielelle ku kropalle ! ;) En oo irtojuoksutuksen jälkeen ratsastanu ollenkaa, vaan talutellu (/ kävelly ympäriinsä niin että Nuutti seuraa perässä) pitkät loppukäynnit ja seuraavana päivänä keventelyä jos on vetäny hirveetä rallia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, noi pitkät loppukäynnit on kyllä tärkeet, varsinkin jos on vetäny kunnon rallia, niin ei oo seuraavana päivänä ihan jumissa :)

   Poista
 5. Itse irtojuoksuttaisin mielelläni, mutta meidän kentällä ei ole aitoja :/ Pyöröaitaus kyllä löytyy, mutta siinä ei oikein mahdu irrottelemaan. Käydäänkin siis irrottelemassa paikkoja maastossa tai pellolla, meillä onneksi on maastoa jossa mennä :)

  http://pirinransu.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ikävää :/ Onneksi teillä on kuitenkin maastoja! :)

   Poista
 6. Katoin bloggerin pikkukuvasta, et Majuri ois friisiläinen :) Ihana on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! :) Majuri on semmonen feikkifriisi :D

   Poista
 7. no meillä harrastettiin melkein kerta viikossa tai joskus useamminkin,jos oli vain päivä jolloin ei "pystynyt" keskittymään ratsastukseen tai ajamiseen, muutenkin kun oli pienet tarhat niin hepat pääsi vain irtona juostessa kunnolla irrottelemaan,tosiaan en oikein viitsi maastoon mennä kun aika kevyt takapäästä tuo minun tamma :D tosin nykyään ravikäyttöön valmennettavana..

  nytkin meillä ei ole kenttää kuin n.5 km päässä ja sinne pitää ratsastaa tai kopilla mennä, joten ollaan menty ratsain,tulee ainakin kunnon loppukäynnit :)

  tuskin majuri nyt tuohon kyllästyy jollet pelkästään saman tason koulua joka päivä purra :D itse menin (kun oli kenttä ja maneesi) vähän mitä milloinkin,haha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä siis vähän samanlailla kuin meilläkin :) Meillä on kesällä tuo homma, että ei ole omaa kenttää ja parin kilometrin matka sinne, niin tulee kyllä hyvät alku- ja loppuverkat.

   Poista